Marjan Šarec bo kandidiral za predsednika republike

‘Opazujem razmere v državi in vidim, da nekateri nadvse resne funkcije obravnavajo zelo neresno, kar me moti. Menim, da je čas za menjavo generacij, tudi na položajih, ki se zdijo že 25 let, od osamosvojitve naprej, rezervirani več ali manj za iste ljudi,’ je v pogovoru za Večer povedal kamniški župan, Marjan Šarec, ki je v sredo napovedal svojo kandidaturo za položaj predsednika republike.

Šarec je tako okrcal delovanje trenutnega predsednika republike, Boruta Pahorja, ki ga mnogi obtožujejo, da ponižuje svoj položaj. Pahor ima kljub temu zelo visoko podporo in je nesporni favorit prihajajočih predsedniških volitev.

Na svojem facebook profilu je Šarec zapisal  da se ‘Vodilo moje kampanje se glasi “Človek, skupnost, država.” Želim poudariti pomembnost vsakega od teh elementov ter njihovo nujno vzročno-posledičnost. Brez ljudi ni skupnosti in brez skupnosti ni države. Država smo ljudje.’

Rahlo komično je, da bo  univerzitetni diplomirani igralec, nekdanji  imitator, ki je med drugimi imitiral pokojnega predsednika Janeza Drnovška, na predsedniških volitvah nastopal kot resen kandidat, a drugače ga že ne kaže jemati. Njegova preteklost je pri tem nepomembna, saj gre še za kako resnega politika in uspešnega župana. V Kamniku opravlja že drug mandat.

Šareca že drugače, kot resnega kandidata, ne gre jemati in takšen bo bržkone, tudi kot predsednik. Se pravi, da nam obljublja bolj zadržano, umirjeno predsedovanje, kot nam ga ponuja Borut Pahor. Tisti, ki menijo, da Pahorja lahko premaga le nekdo, ki bo še bolj radikalno iskal stika z državljani na raznih prireditvah, z opravljanjem različnih del in z nenehno prisotnostjo na družbenih omrežjih, skorajda z nekakšnim zvezdništvom, mogoče niti nimajo prav. Kar pa je vsekakor potrebno, in to nikakršna skrivna modrost, je najti stika z državljani.  To je nekaj, kar Pahorju zelo dobro uspeva, vsem kritikam navkljub. Občutek imam, da bi lahko tudi Marjanu Šarcu.

One thought on “Marjan Šarec bo kandidiral za predsednika republike

Komentarji so zaprti.