Po Episcentrovi anketi Pahor premočno vodi

RTV Slovenija:

Več kot polovica anketirancev, ki bi se udeležili volitev, bi svoj glas namenila Borutu Pahorju, kaže raziskava javnega mnenja, ki jo je za RTV Slovenija opravila družba Episcenter. Drugouvrščeni Marjan Šarec bi prejel slabih 22 odstotkov glasov, na tretjem mestu pa je Ljudmila Novak z osmimi odstotki glasov.

Kandidatka SDS-a Romana Tomc bi prejela 7,3 odstotka glasov, kandidatka SMC-ja Maja Makovec Brenčič pa bi prejela 1,9 odstotka glasov. Za Borisa Popoviča bi glasoval odstotek anketirancev, medtem ko bi Angelca Likovič, Andrej Šiško in Suzana Lara Krause prejeli manj kot odstotek glasov. Tako kažejo odgovori 741-ih anketirancev, ki so pritrdilno odgovorili na vprašanje, ali se bodo udeležili volitev.

Razvrstitev ostaja enaka, le odstotki se od ankete do ankete spreminjajo. Pahor je močno v vodstvu, Šarec je drugi, Tomčeva in Novakova imata skupaj podoben doseg, kot Šarec. Drugi so za drobiž. Zdaj, nagradno vprašanje je, ali ti odstotki držijo. Ali je Pahor res v takšni prednosti, da lahko zmaga že v prvem krogu.