Netflix je super

To je zdaj oglas, čeprav neplačan in nenaročen, ampak mislim, da moram o tem nekaj napisati.

Moje spremljanje televizije se je nekaj let zmanjševalo. Poročila, da, tudi kakšen športni prenos in le tu in tam kakšna serija. Bilo je nekaj dobre evropske produkcije. Toda, odbijala je poplava resničnostnih šovov in ponavljanje vedno istih filmov. To lahko sicer spremljate zdaj, ko vam bodo za praznike spet ponudli Sam doma, kot da ga niste že stokrat videli.

Kakorkoli, premaknil sem se od televizije k prenosnemu računalniku. Resnici na ljubo na spletu dobite tudi hitrejša in boljša poročila, kot vam jih ponudi televizija, ker je pač več izbire in lahko izberete tudi alternative.

Netflix, ki je spletni ponudnik video vsebin, torej filmov in serij, s 100 milijoni uporabniki v 190 državah, je to spremenil. Za 10 evrov na mesec, je izbire ogromno. V zadnjih mesecih sem tako gledal serije, ki jih na programih, ki so dostopni na televiziji, ne bi mogel, ali pa bi jih moral presneti na računalnik. Kar je brezplačno in rahlo neetično, a kaj bi to komu govoril. Če bi ljudi kaznovali za to, bi večina Slovenije končala v zaporu.

Star Trek Discovery, 3%, Dark, The Expanse, to so samo nekatere serije, ki sem jih gledal. So tudi starejšega datuma in še posebej vesel sem zaradi Gilmore Girls. Razumi me, kdor me more. Marsičesa ni, a ker je izbira tako velika, to niti ne moti. Netflix tudi skuša prodreti na tuje trge (torej ne samo ameriškega) in tako je mogoče slišati tudi kakšen drug jezik, ne samo angleščino. 3% je v portugalščini, Dark v nemščini. Nekaj je bollywoodskih filmov, nekaj južno korejskih. Obe državi, Indija in Južna Koreja, imata zelo močno filmsko industrijo, česar ne bi mogli vedeti ob programu slovenskih kinematografov.

Hvaležen sem za Netflix. Vrnil mi je užitek ob gledanju televizije, sicer pa je mogoče gledati tudi na prenosnem računalniku, ali telefonu. Ampak, seveda, ob velikih pametnih televizorjih, ki so vedno bolj dostopni, je to vsekakor boljša izbira.