Levica z Janezom Janšo, lažni profil Luke Mesca. Kam to vodi?

Levica je včeraj predstavila svojih 85 kandidatov za državnozborske volitve in med njimi se je pojavilo zanimivo ime.  Gre za umetnika in aktivista Janeza Janšo. Na desnici so ob tem številni skočili v zrak.

V podobnem času se je na družabnem omrežju twitter pojavil lažni profil vodje Levice, Luke Mesca, ki je bil kmalu zatem že ukinjen.

Ob te dveh zgodbah, ki se tičeta Levice, stranke ki sicer upa, da bo na državnozborskih volitvah podvojila število poslanskih mest, a bolj kaže na rezultat tam okoli 8%, se moramo vprašati, ali je to modro. Trdim, da ne eno, ne drugo, nima prostora v spodobni demokraciji. Kandidirati posameznika z istim imenom, kot ga ima voditelj opozicije, diši po poskusu  zamegljevanja. Kaj je naslednje? Da bodo stranke množično preimenovale nekatere svoje kandidate, jih vrgle v boj in na račun zmede med volivci uničevale svoje nasprotnike? In lažni twitter profili? Najprej v imenu satire ustvariš lažen profil, potem na tem profilu deliš največje neumnosti, na koncu pa te neumnosti razširiš še v svojih medijih, češ da so besede resničnega politika, ne lažnega profila. Mar to pomeni, da bodo na koncu politične stranke imele na desetine lažnih profilov svojih nasprotnikov, na katerih bodo bolj ali manj posrečeno zabavali čeznje, velikokrat pa poskušali volivce prepričati, da je nek politik resnično zapisal nekaj, kar v resnici ni?

Mimogrede, ena takšna laž se je pred kratkem širila prav tako po družabnem omrežju twitter, da bi naj poslanka v Evropskem parlamentu Tanja Fajon, izjavila da bo ‘Z veseljem bom Slovenijo popeljala nazaj na Balkan, saj to je moje področje. Čeprav sem Slovenka, največ naredim za države bivše Jugoslavije.’ Čista laž, ki jo je poslanka zanikala, a se je med bolj naivnimi zagotovo prijela.

Kam to vodi? Nič dobrega ne bo iz tega, to je jasno.