Protikorupcijska komisija pri Tomažu Veselu ni ugotovila nepravilnosti

V bistvu niti ni pomembno, kaj so privrženci te vlade očitali gospodu Veselu. Vedno gre namreč za isto zgodbo. Nekdo, ki se v nekem trenutku postavi proti njim, jim je nevarnost, je kritičen do njih, ga prepoznajo za konkurenta, je takoj deležen napadov. Pri tem ne izbirajo sredstev. Tudi, če še dan prej niso o svoji tarči vedeli prav ničesar, so na dan napada polni raznih zgodb, s katerimi jo želijo očrniti v očeh Slovencev. Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel je pač le še ena žrtev takšnega blatenja.

Razlog za napad na Vesela je seveda poročilo Računskega sodišča glede nabave zaščitne in medicinske opreme v okviru boja proti Covid-19. Ker so se ustrašili posledic tega poročila, so na politični desnici zagnali vik in krik in ga preko medijev SDS skušali prikazati kot skorumpiranega človeka, ki da je z opravljanjem njegove funkcije predsednika odbora za revizijo in skladnost pri Mednarodni nogometni zvezi FIFA počel nekaj, česar kot presednik Računskega sodišča ne bi smel.

Toda, zdaj je KPK to zavrgla. Poroča RTV Slovenija:

Ker Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ni ugotovila kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, je postopek ustavila.

Zaradi zaznanih korupcijskih tveganj in pomanjkljivosti zakonodaje v tem in preteklih postopkih, ki jih je vodila, pa bo pristojnim organom podala pobudo za ustreznejšo ureditev zakonodaje.

Ponavljam, nobenega smisla se nima posvečati obtožbam, ki redno letijo na račun vseh nasprotnikov in kritikov stranke SDS, njihovega predsednika Janeza Janše, te vlade. Najbolje je vse skupaj ignorirati, saj gre za do zdaj že zelo dobro utečeno igro preusmerjanja pozornosti in zastraševanja vseh, ki bi drznili misliti drugače. Zadnji, ki si je skusil takšno blatenje, je direktor STA Bojan Veselinovič. Pomislite, ravno zdaj, o kakšna slučajnost, so ga začeli obtoževati, da je malodane kriv za brutalno obračunavanje z nekdanjim odgovornim urednikom STA Borutom Meškom, kateremu bi naj Veselinovič odpoved delovnega razmerja poslal kar na bolniško posteljo. Meško je kasneje umrl. Pomislite, verjeli bi naj, da je do tega razkritja prišlo prav zdaj, ko vlada noče financirati STA. Pač. Nihče tega ni vedel prej. Šele zdaj so se vsem odprle oči. Moraš biti pa res naiven, da verjameš v kaj takšnega.

Seznam vseh tistih, ki so bili deležni takšnih napadov, je zelo dolg in to početje se je začelo že zdavnaj. To, kar so nekoč počeli v primitivnih brezplačnikih, ki so jih brezplačno dostavljali v slovenska gospodinjstva, so zdaj prevzeli mediji v orbiti SDS. Televizija Nova24tv, strankarski časopis Demokracija, cela množica spletnih portalov, vojske aktivistov na družbenih omrežjih. Seveda, ker te medije večina Slovencev prezira in ignorira, si želijo podrediti druge, a tudi to jim ne bo pomagalo, ker pač prodajajo zgodbe, ki jih velika večina odklanja. Seveda pa se bo seznam vseh tistih, proti katerim bo sprožena kampanja blatenja, iz dneva v dan podaljševal. Moj predlog je, da jih povsem ignorirate.