Referendumska podpora politiki ruske države

Vladimir Putin je pričakovano slavil na predsedniških volitvah, a njegovega novega šestletnega mandata ne bi smeli videti le kot njegovo osebno zmago, ampak bolj kot referendumsko potrditev politike ruske države. To je pomembno, ker nam kaže na to, da bi se Rusija tudi brez Putina obnašala podobno.

V tekmi štirih je po vseh preštetih glasovih Putin dosegel 87,28% in s tem močno prehitel komunista Haritonova, ‘liberalca’ Sluckega in kandidata stranke Novi ljudje Davankova. Udeležba je bila solidnih 73,33%. Medtem ko so iz številnih držav prijateljic Rusije že prišle čestitke, na kolektivnem zahodu govorijo o nelegitimnih volitvah, kakor da bi to zanikanje realnosti lahko karkoli spremenilo. Putin je predsednik in bo naslednja leta vodil rusko državo.

Vsekakor je mogoče, da je bilo na volitvah kar nekaj nepravilnosti, a povsem jasno je tudi, da Putin uživa ogromno podporo. Da je temu res tako, pričajo posnetki ruskih volivcev po svetu, ki so svoje glasove oddajali na ruskih predstavništvih. Nekateri izmed teh volivcev so si podporo Putinu celo drznili javno priznati, kar je v atmosferi ekstremne rusofobije marsikje ne preveč pametno početje.

Tu je pomembno spoznanje. Vladimir Putin je demokratičen izraz večinske volje ruskega ljudstva. Kdor tega ne razume, se vedno znova slepi, da je potrebno le še nekaj sankcij, le nekaj več orožja Ukrajini, le podpora ‘zdravim silam’ v Rusiji, da bo vsega konec. Pa ne bo. Ker se bodo Rusi v Ukrajini in proti zahodu borili do konca. S Putinom ali brez njega. Namreč, po vsej rusofobni propagandi, ob vsem zanikanju trpljenja ruskega prebivalstva v Donbasu, ob diskriminatornem izločanju ruskih športnikov, ob kraji denarja ruskim oligarhom in celo grožnjam, da bodo povprečnim Rusom začeli odvzemati njihova osebna vozila, če se bodo pojavili v nekaterih evropskih državah, je večini prebivalstva Rusije jasno, da kolektivni zahod zanje pripravlja bolečo prihodnost. Nekateri skrajneži na zahodu celo govorijo o razbitju ruske države na manjše, bolj obvladljive kose. Glede na to, da nikomur ni bilo mar, kako nedemokratično se je v devetdesetih letih obnašal Jelcin in kakšno škodo so naredili nasveti zahodnih strokovnjakov ruskemu gospodarstvu, je tudi jasno, da so prav devetdeseta tisti čas, v katerega bi kolektivni zahod rad znova potisnil Rusijo.

Razumevanja ruske realnosti v državah kolektivnega zahoda že zdavnaj ni več, so le groteskne karikature, zaradi česar je tudi toliko napak. Putin je Hitler, Rusija propadla država, ruska vojska horda alkoholikov, vsa ruska vojaška oprema staro železo. Tako nenehno ponavljajo. To je tudi tudi razlog, zakaj so zmotno mislili, da bodo gospodarske sankcije uniile rusko državo, ali da bodo ruski vojaki bežali pred napredno zahodno vojaško tehniko. Nič od tega se ni zgodilo.