Vojna ali mir z Urošom Lipuščkom

Iskreno upam, da bo Urošu Lipuščku uspelo dobiti dovolj podpisov za kandidaturo za evropskega poslanca. Predstavlja eno redkih alternativ našim političnim elitam, ki vse tulijo v isti rog. Delujejo pač kot kompradorske elite, ki se borijo za nasmeh svojega gospodarja.

V veliki večini se strinjam s tem kar govori. Nekoliko me moti, da včasih na dolg način razlaga stvari, ki jih je treba povedati na kratko. Mogoče se želi le izogniti jasnemu odgovoru, ki bi koga odbil, čeprav je seveda jasno, da bo tarča silovitih medijskih in političnih napadov zaradi svojih izjav, ne glede na to, kako jih omili. Tako pač je.

Lipušček je predstavnik zmerne Slovenije, ki želi biti neodvisna, kolikor je to pač mogoče. Slovenije, ki si ne želi biti del vojaške mašinerije, ki si ne želi služiti samo enemu gospodarju, ampak se hoče pogovarjati z vsemi. Nič ne kaže, da bi bil ruski agent, nekaj kar mu bodo mediji in politika skoraj zagotovo pripisali. Ima pa neke državniške lastnosti, ki jih večina naše politike v Evropi nima. Sposobnost, da pove svoje stališče, a se vseeno pogovarja.