Primer Erlah – neizbežna posledica politike sovraštva

Potem, ko je na svojem twitter računu novinar in publicist Sebastjan Erlah zapisal, da bi se beguncem meji dovolilo približati na 500 metrov, kar je več pa vse postrelilo in da bo Bog že poznal svoje, je doživel pogrom ne le s strani političnih nasprotnikov in drugače mislečih, ampak celo iz vrst tistih, ki jim ideološko pripada. Tako so ga v občinskem odboru SDS v Tržiču izključili iz stranke, v Združenju novinarjev in publicistov pa so začeli postopek za odvzem nagrade Boruta Meška, ki mu je bila podeljena.

Erlahov tvit je prišel kot odziv na tvit Lejle Irgl, sicer sestre bolj znane poslanke Eve Irgl, da bi morala biti za begunce vstopnica v Slovenijo krstni list.

Erlah je zaradi svojega zapisa že izgubll zaposlitev na radiu Ognjišče, saj je med mariborskimi protesti, prav tako na twitterju, zapisal, da ima policija premajhna pooblastila pri uporabi strelnega orožja. Njegovih podobnih izjav je še kar nekaj, zelo rad pa želi najslabše bivšemu predsedniku RS, Milanu Kučanu, za katerega se zdi, da ga podobno kot še mnogi drugi blizu SDS, krivijo vsega slabega v tej državi. Malodane, kot da Kučan še vedno vodi vse niti v Sloveniji.

Kar se tiče pisanja po spletu, Erlaha poznam še iz časa njegovega moderiranja RKC forumov. Skozi leta se je premikal bolj in bolj v smer SDS, s popolnimi zaupanjem v predsednika te stranke, Janeza Janšo. To zaupanje izkazuje še dandanes, ko že bije boj z nekaterimi člani in privrženci te stranke. Lahko bi rekli, da je v svojem zaupanju že popolnoma oslepel. Kakorkoli, nikoli ni bil tujec izjavam, ki so razburjale. Kar je še več, v tem niti približno ni bil osamljen.

Erlah je le vrh ledene gore. Na twitterju najdete veliko podobnih komentatorjev, ki na svet gledajo izrazito črno belo, za katere je Janez Janša skorajda božanstvo, Milan Kučan hudič, Udba še vedno deluje, tranzicijska levica  utelešenje zla, vsak ki ni 100 % istega mišljenja pa že izdajalec. Posledično tudi pogosto pišejo zelo žaljivo. Podobno se dogaja v komentarjih pod zapisi na spletu, kaj, še celo sami zapisi v revijah kot so Reporter in Demokracija ali spletni Politikis, so takšni. V resnici namreč ne gre za nezaželena odstopanja, ampak za zavestno delovanje, pri čemer se včasih zdi, da posamezniki kar tekmujejo v tem, kdo bo bolj napadal politične nasprotnike.

Je potem kaj čudnega, če kdaj koga zanese?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s