Nova24TV za preboj skozi medijske manipulacije

Nekateri na politični desnici resnično mislijo, da je za njihove neuspehe krivo medijsko manipuliranje. Odgovor na takšno razmišljanje je Nova24TV, ki bi naj predrla meglo, ki jo proizvajajo nenaklonjeni mediji, s tem pa vplivala na volilno telo, ki bi bilo potem bolj pripravljeno svoj glas na volitvah podeliti prav njim. Gre za obširno zgodbo, v kateri nastopajo tudi Udba, Milan Kučan, Murglje, strici iz ozadja in še kakšen speči agent levice v vrstah politične desnice in ki nima veliko povezave z realnostjo.

Slovenski medijski prostor je razdrobljen, večinoma nekvaliteten in rumen. In da, bolj se nagiba k političnim silam, ki se same imenujejo za liberalne ali social demokratske. Toda to ne pomeni, da imamo v državi cenzuro, da imamo takšno prevlado enih pogledov na dogajanje doma in v svetu, da zadušijo vsako alternativo. Vsak lahko kupi izvod Reporterja ali Demokracije, vsak lahko prisluhne radiu Ognjišče, da ne govorimo o spletu, kjer je možnosti za izražanje svojega mnenja nešteto. Res je v tej državi mogoče poskusiti nekaj časa kaj prikrivati, ampak prav dolgo to ne uspeva. Sicer pa, minili so časi, če so sploh kdaj bili, ko je javnost nekritično verjela vsemu, kar so ji servirali mediji. Celo več, živimo v času epidemije nezaupanja, ko se ne verjame niti uradni medicini, znanstvenikom ali profesorjem, kaj šele novinarjem.

Ne verjamete? Poglejte si le dve temi, begunce in pravice istospolno usmerjenih. Je mar večinska naklonjenost medijev enim in drugim uspela prepričati večino Slovencev? Če bi dali na referendum obe temi, eno tako ali tako kmalu bomo in smo jo enkrat že, bi večina glasovala proti temu, kar s svojim poročanjem želi doseči večina medijev. Le poglejte si resničnostne šove, ki vam jih ponujajo in vključevanje istospolno usmerjenih posameznikov vanje. To služi tudi temu, da bi takšni ljudje postali bolj sprejemljivi za večino. Dvomim, da deluje. Ko bodo volici spet postavljeni pred vprašanje, ali naj imajo istospolno usmerjeni pravico do posvojitve otrok, bo prišlo do podobnega odziva kot na prejšnjem referendumu o družinskem zakoniku. Po drugi strani gre močno dvomiti, da bi Slovenci na referendumu podprli nastanitev večjega števila beguncev pri nas, četudi večina medijev z dokajšnjo simpatijo poroča o njih in smo celo doživeli zapiranje komentarjev na spletnih straneh nekaterih medijev, da se ne bi slišalo nasprotovanja in sovraštva komentatorjev.

Prihod Nova24TV ne bo prinesel kakšnih radikalnih sprememb, pozdravimo pa lahko njen prispevek k pestrosti. Ljudje bodo imeli več izbire. Povrhu pa na politični desnici, predvsem pri SDS, ne bodo mogli več trditi, da so žrtve medijskih manipulacij, ki jih nenehno blatijo in pomagajo proizvajati instant stranke. Imeli bodo še več možnosti, da svoje poglede spravijo med ljudi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s