Orožje iz Ukrajine v roke Islamske države

Zagotovo bodo to poročilo rusofobno nagnjeni posamezniki in mediji, prepričani da nova Ukrajina ne more narediti nič slabega, tudi če žive zažigajo proruske protestnike, označili za propagando. Toda Ukrajina je bila celo v najboljših časih propadla in koruptna država, kaj ne bi bila šele zdaj, gospodarsko zlomljena in v mirujoči državljanjski vojni, z vodstvom, ki bi naredilo vse, da bi škodovalo sosednji Rusiji in njihovim zaveznikom.

V tem primeru Asadovem režimu v Siriji, ki ga podpirajo v Moskvi. Z , med drugim, protiletalskimi raketami. Pripadniki Islamske države se seveda ne obremenjujejo z izvorom svojega orožja, bodisi da dobijo ameriško tehniko iz rok poražene iraške vojske, bodisi da jim orožje pomotoma z letal odvržejo Američani, bodisi da ga kupijo od Ukrajincev. Pripadniki celice, ki so jih ulovile kuvajtske varnostne sile, so počeli prav to. Orožje so potem, kako pričakovano, preko Turčije spravljali v Sirijo.

Tukaj vidimo, kaj vse je narobe  s politiko številnih držav. Turčija se seveda ne bori zares z Islamsko državo, bolj se obremenjuje s Kurdi.  Da je turško sirska meja prepustna tako za skrajneže, kot tudi za orožje, je potem razumljivo. Zahodne države ne storijo dovolj, da bi Ukrajini, ki jo štejejo v svojo interesno sfero, pomagale izviti se iz brezna korupcije in gospodarskega propada. Ne gre dvomiti, da bi Ukrajinci orožje prodali vsakemu, ki bi jim ponudil denar. Celo upornikom v Donbasu, proti katerim se centralna oblast bori.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s