Subverzija in uničenje po Bezmenovem

Predavanje ruskega prebežnika na zahod, Jurija Bezmenova, iz leta 1983. Večinoma brezvezna propaganda, iz katere se napajajo desničarski privrženci teorij zarot, ki verjamejo, da bo kmalu nastopila komunistična diktatura, a ob tem se lahko tudi česa naučimo. Sploh če zamenjamo nekatere ključne besede, Sovjetsko Zvezo zamenjamo z ZDA, Afganistan z Irakom, Libijo, Ukrajino, Sirijo, levičarske aktiviste z nevladnimi organizacijami sponzoriranimi s strani zahodnih držav in bogatašev. Še bolj zabavno je, da je moderna Rusija postala steber konservativnežev, sploh na področjih, kakršne so pravice istospolno usmerjenih in da liberalne sile delujejo kot peta kolona zahodnih interesov.

Sovjetske Zveze seveda ni več. Tehnologija proizvajanja revolucij in uničevanja držav, da bi se jih potem lahko vključilo v lasten globalni imperij, je dokaj dobro znana. Včasih so jim rekli barvne revolucije. Od Ukrajine do Sirije, vidimo podoben način destabilizacije držav, izkoriščanja notranjih nasprotij, sponozoriranja skrajnežev, ki prinesejo toliko nemira, da se države zrušijo, revolucije in vojne, ki bi jim naj sledila normalizacija v obliki popolne priključitve zahodnihm vojaškim in političnim povezavam. Vse to je podprto s strani zahodnih medijev, ki, ko je cilj enkrat dosežen, nehajo poročati o nadaljevanju zgodbe. O Libiji dandanes ne slišite več veliko, mar ne.

Mimogrede, ko Bezmenov govori o Grenadi, se spomnite na Ukrajino. Njegov argument za ameriško posredovanje na Grenadi je enak argumentu ruskih oblasti za posredovanje v Ukrajini, se pravi aneksiji Krima.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s