Donald Trump še ni odpisan

Po drugem mestu v Iowi se je pojavilo veliko komentarjev, da je s tem Donald Trump doživel velik poraz. Skorajda, da je že odpisan. Toda, v resnici se ni zgodilo nič takšnega. Trump je dobil drugo mesto, ustrezno število delegatov, boj pa se zdaj seli v New Hampshire, kjer mu ankete kažejo veliko prednost. In potem v Južno Karolino, kjer mu ankete spet kažejo veliko prednost. V resnici ima Trump še vse možnosti, da osvoji republikansko nominacijo.

Velikokrat so analize in komentarji pisani tako, kot si njihovi avtorji želijo, da bi bilo, ne tako, kot v resnici je. Od samega začetka republikanske tekme so Trumpu napovedovali, da se bo njegova podpora slej ko prej sesula, da nima nobenih možnosti. Delno so svoje napovedi črpali iz organiziranosti republikanske stranke, iz sredstev, ki so jih imeli na voljo kandidati, iz stališč, ki so jih zagovarjali, delno pa tudi iz sovraštva do Trumpa. S tem so že od samega začetka skušali potencialne republikanske volivce prepričati, da Trumpa ne bi podpirali, češ da ta ni sposoben zmagati ne v republikanski tekmi, kaj šele v boju z demokratskim kandidatom.

Trump je pogosto žaljiv, skorajda nikoli ne zna pojasniti, kako bi uresničil svoje obljube, vidi se mu, da ne ve veliko. Odličen pa je v marketingu, prodaja se točno določenemu delu republikanske baze. Na tem področju je mnogo boljši od večine analitikov in komentatorjev, raznih strokovnjakov po medijih, ki mu vedno znova napovedujejo polom, ker je izjavil to ali ono. V resnici ne poznajo dobro razmer v ZDA, ne vedo natačno kaj deluje in kaj ne. Trump to ve. Na žalost se je izkazalo, da pogosto ne gre samo za odpor proti politični korektnosti, ampak navaden primitivizem. Da niso pomembni podrobni programi, kako spremeniti ZDA, ampak le udarne besede.

Res je, v tem trenutku je nemogoče napovedovati, kdo bo med republikanci na koncu izšel kot zmagovalec. Jasno pa je, da Donald Trump vsekakor ima veliko možnosti in da nikakor še ni odpisan.

V New Hampshiru Donald Trump pred Marcom Rubiom vodi s 30,7% proti 16,4%. V Južni Karolini pred Tedom Cruzom vodi s 36% proti 19,7%.

Advertisements

One thought on “Donald Trump še ni odpisan

  1. Trumpa lahko zrušijo le proizraelske organizacije . AIPAC bo itak kot že do sedaj dal žegen
    kandidatu ki bi jih znal prepričati da bo še vedno podpiral sionistično politiko Izraela.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s