Sanders z zmago v Maineu, Rubio z vsemi delegati s Puerto Rica

V severovzhodni državi Maine je Bernie Sanders s 64,3% proti 35,6% gladko povozil Hillary Clinton, s tem pa dosegel svojo osmo zmago. Ta zmaga je le še podčrtala težave Hillary Clinton, ki prepričljivo zmaguje le na jugu, kjer Bernie Sanders ni najbolj priljubljen med temnopoltim prebivalstvom. Oziroma, njegov največji problem je lahko, da ni najbolj prepoznaven. Ime Clinton ima tam pač veliko težo.

Na zadnjem soočenju v Flintu, v Michiganu, so trenja med obema kandidatoma že bila blizu vrelišča. Oba sta skušala na svojo stran pridobiti delavski razred, s tem da je Clintonova Sandersu očitala, da ni podprl reševanja avtomobilske industrije, Sanders pa Clintonovi slabe trgovinske sporazume.

Bernie Sanders in Hillary Clinton se bosta v torek pomerila v Michiganu in v Mississippiju. Ankete v obeh državah kažejo veliko prednost Hillary Clinton.

Marco Rubio je medtem uspel prepričljivo zmagati na Puerto Ricu in je s tem pobral vseh 23 delegatov. Dobil je kar 73,8%, medtem ko je Donald Trump dobil 13,6%. Ted Cruz je dobil 9% in John Kasich 1,4%. Ta zmaga je vsaj majhen obliž na rane Marca Rubia, ki mu ne kaže dobro in ki samo še čaka na odločitev v domači Floridi, kjer pa po anketah vodi Trump.  Poraz bo bržkone pomenil njegov konec, nekaj, česar se veseli Ted Cruz, ki si obeta pridobiti njegov delež podpore.

Mimogrede, prebivalci otoka Puerto Rico ne morejo voliti na predsedniških volitvah. Republikanci se bodo v torek pomerili v Michiganu, Mississippiju, Idahu in na Havajih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s