Nasilni protestniki preprečili Trumpov shod v Chicagu

Zdaj že bivši kandidat za republikansko nominacijo za predsednika ZDA, Ben Carson, je podprl kandidaturo Donalda Trumpa z besedami, da gre v resnici za mnogo bolj mirnega človeka, kot se predstavlja. Njegovi nasprotniki mu bodo pripisali kakšno drugo lastnost. In nasprotnikov, ne, sovražnikov, si je Trump uspel usvariti veliko.

Donald Trump je moral odpovedati svoj shod v Chicagu, potem ko se je zbralo veliko njegovih nasprotnikov in je prišlo do nasilja med njegovim privrženci in nasprotniki in je morala posredovati policija. Do provokacij na Trumpovih zborovanjih je v preteklosti že prihajalo, ko so jih nasprotniki skušali prekiniti, a so jih varnostniki, pogosto na pozive Trumpa samega, odstranjevali. Spomnimo se, da so pripadniki BLM (Black Lives Matter) prekinili tudi zborovanje Bernija Sandersa. Razlika med Sandersom in Trumpom je v tem, da Trump podpira bolj agresivno ravnanje s protestniki.

Trumpovi republikanski  protikandidati, Cruz, Rubio in Kasich so nasilje že izkoristili za napad na Trumpa. Obtožujejo ga, da je za nasilje kriv sam s svojo retoriko. Veliko vprašanje  je, ali ne bodo dogodki v Chicagu Trumpu le še koristili. Namreč, mnogim republikancem se bo zdaj zdelo, da so militantni levičarji nasilno preprečili zborovanje republikanskega kandidata. Da gre za napad na njihovo svobodo in se temu morajo upreti. Potrdilo se jim bo, da ni Trump tisti, ki je nevaren in nasilen, ampak so to njegovi nasprotniki. Navsezadnje so prav njegovi nasprotniki nasilno preprečili zborovanje, ne obratno.

Glede na to, da kaže na zmago Donalda Trumpa med republikanci, si lahko predstavljamo, kako negativno, celo nasilno bo soočenje s Hillary Clinton. Trump seveda ne bo odnehal s svojo retoriko in če ga bodo skušali ustaviti na silo, potem ni težko napovedati reakcije. Bomo potem videli tudi Trumpove podpornike, ki bodo skušali preprečiti zborovanja Hillary Clinton? Kako se bo to odvilo v državah, kjer ljudje naokoli hodijo z orožjem?

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s