Sanders prepričljivo v kar treh državah

V sobotnih demokratskih zborovanjih, je Bernie Sanders zmagal v Washingtonu, na Aljaski in na Havajih in to prepričljivo. Aljasko z 81,6% proti 18,4%, Havaje z 69,8% proti 30% in Washington z 72,7% proti 21,1%. S tem se je razlika med Hillary Clinton in Bernijem Sandersem v številu delegatov nekoliko zmanjšala.

Hillary Clinton ima 1702 delegata, Bernie Sanders 1004, za zmago je potrebnih 2049.

Sanders je v treh državah, za katere je pričakoval, da ima velike možnosti, izdatno zapravljal denar za oglase. S 1,65 milijona $ je vložil veliko in se mu je to tudi obrestovalo. Hillary Clinton se proti temu skorajda ni zoperstavila, razen z minimalnim vložkom na Havajih v vrednosti 40000 $. Stavi na z delegati bolj pomembne države, sicer pa je zmaga že tako ali tako skorajda njena.

Bernie se s tem ne strinja. ‘Smo na poti do zmage,’ je povedal udeležencem shoda v prestolnici Wisconsina, Madisonu, kjer bo petega aprila na sporedu naslednja tekma. ‘Težko je komurkoli zanikati, da ima naša kampanja momentum.’ To vsekakor ima, a skoraj nemogoče, da bi lahko v prihodnje zmagoval tako prepričljivo, da bi demokratsko nominacijo še iztrgal iz rok  Hillary Clinton.

V dodatno branje moj komentar na Drugem svetu: Ameriške predsedniške volitve – največji resničnostni šov na planetu

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s