Vi nam Krkoviča, mi vam Kučana

Petindvajset let je minilo in mi se še vedno ukvarjamo z dogodki pred in med osamosvojitveno vojno. No, saj se z drugo svetovno vojno in dogodki po njej tudi in je minilo že sedemdeset let.

Brigadirja Toneta Krkoviča je zaradi sestrelitve helikopterja JLA nad Rožno dolino v Ljubljani za časa osamosvojitvene vojne, začelo obravnavati okrožno sodišče v Ljubljani. V helikopterju je bil Tone Mrlak, ki naj bi se dogovarjal za prestop v Teritorialno obrambo. Krkovič trdi, da je helikopter preletel položaje brigade Moris in je bil zato sestreljen. Vdova umrlega pilota Krkovičega obtožuje umora.

V tej zgodbi je veliko nejasnosti in jo je najbolje prepustiti sodišču. Po mojem mnenju je velik problem, ko udeležence v vojni obtožujete umora, ker so streljali po sovražnih helikopterjih, do pomot pa prihaja vedno in se jim ne morete izogniti.

No, na drugi strani niso ostali dolžni. Slovenija je pač bojno polje dveh taborov, ki se obdelujega na vse možne načine, ne glede na posledice za državljane. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je bivšega predsednika Slovenije, Milana Kučana, obtožilo veleizdaje in sabotaže, ker naj bi pomagal pri razorožitvi Teritorialne obrambe. Na kratko, bil bi naj del prizadevanj za razorožitev Slovenije, zaradi česar bi bilo lažje onemogočiti slovensko osamosvajanje.

Vse skupaj je videti kot otročje trolanje, kakršnega se sicer gredo komentatorji na spletu. Vi nam Krkoviča, mi vam Kučana. Zob za zob. Za Slovenijo povsem nepotrebno in celo škodljivo, toda v politični atmosferi, kakršno imamo, neizogibno.

Ne le, da ne bomo za seboj pustili druge svetovne vojne, tudi o dogodkih pred in med osamosvojitvijo se bomo prepirali. Tega se moramo navaditi, saj gre za priročne teme, s pomočjo katerih se mobilizira podporo. In poravnava stare račune. Ne pozabimo, da je recimo Milan Kučan že dolgo časa v nemilosti predsednika SDS-a in ga na desnici imajo malodane za temnega vladarja, ki še vedno iz ozadja vodi vse, kar so godi v naši državi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s