Trump v lov za Sandersovimi podporniki

Donald Trump napada Hillary Clinton tam, kjer jo najbolj boli. Čisto slučajno je to na istem področju, kjer jo je napadal že Bernie Sanders. No v resnici gre za razumljivo strategijo. Bernie Sanders je uspel pridobiti ogromno podpore, ker se je postavil v pozicijo alternative predstavnici elit. Hillary Clinton je predstavil kot kandidatko finančne oligarhije, ki skrbi samo za majhen odstotek ljudi na vrhu prehranjevalne verige.

Da Donald Trump le nadaljuje tam, kjer je Sanders končal, ni presenečenje. Mu bo uspelo? Na republikanski strani mu je že, težko pa je, čeprav ne nemogoče, na svojo stran pridobiti Sanderseve podpornike. Nekaj takšnih, ki mu bo zaradi govora o boju proti elitam in škodljivim trgovinskim sporazumom, prirpavljenih odpustiti vse žaljivke in pretiravanja, se bo zagotovo našlo.

In v tem je bistvo. Ko se bo novembra odločalo o tem, kdo bo predsednik ZDA, se bo to počelo le v nekaj ključnih državah. Veliko jih je namreč že zdavnaj oddanih ali republikancem, ali demokratom. V teh državah bo potem zelo pomemben vsak glas, tudi kakšen prebežnik od Sandersa k Trumpu. Že zdaj kaže, da bo odločitev tesna, saj so razlike med Hillary in Donaldom dokaj majhne, časa pa je še dovolj.

In tukaj je napad na Hillary Clinton. To bo zdaj ponavljal v neskončnost in ni vrag, da se nekaj ne bo prijelo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s