Alicia Machado in nizkotnosti ameriške predsedniške tekme

Kdo je Alicia Machado? Ženska, ki jo je Hillary Clinton med debato z Donaldom Trumpom uporabila za napad nanj, češ da jo je ta enkrat v preteklosti, med lepotnim tekmovanjem, žalil. Zgodba gre, da bi naj zaradi njegovih žalitev dobila motnje hranjenja. Toda resnica se kaže malo drugačna. Alicia ima namreč kar zanimivo zgodovino.

A v resnici je to nepomembno. V tej kampanji se z raznimi napadi skuša pridobivati podporo. Ko Trumpovi privrženci po spletu delijo posnetke Hillary, ko ta ni videti ravno najbolj zdravo, skušajo prepričati volivce, da je Donald pač boljša izbira. Ko njenega moža Billa obtožujejo posilstva, da je Hillary tako obsedena z oblastjo, da je bila pripravljena svojega moža braniti na vse kriplje, tudi z napadi na ženske, ki so bile njegove žrtve. Da je Bill katero žensko posilil, seveda ni nobenega dokaza, jasno pa je, da je poleg Hillary imel kar nekaj žensk.

Alicia Machado je le sredstvo, da se mobilizira ženske in latinose. Strategom seveda ni mar zanjo, zavedajo se, da čustven odziv lahko kakšnega državljana vendarle pripelje na volitve, kjer bo podprl Hillary. In glede na to, kako zelo tesna je ta tekma, da bo razlika na koncu skoraj zagotovo le nekaj odstotkov, je še kako pomembna mobilizacija. Vsak glas šteje.

Če želite izvedeti več, sploh pa s strani, ki je v večjih medijih ne boste slišali, poglejte spodnji pogovor. Resda pa gre za dva desničarja, del rastoče spletne alternative, ki ima pogosto več vpliva na Američane, kot večji mediji. Kar se pa tiče nizkotnosti, zagotovo jih bomo videli še kar nekaj. To je tudi razumljivo. Ne Hillary, ne Donald, ne moreta ljudi navdihovati, ker ju večina ne prenese. Lahko pa z blatenjem toliko umažeta svojega nasprotnika, da se potem sama komu predstavita za manjše zlo.

Mimogrede, Melania govori grozno angleščino pa se oba sogovornika tega niti približno ne dotakneta. V primeru Alicie Machado pa je to takoj problem.