Američani zaradi Sirije nad Ruse z grožnjami

Američani, razburjeni kakor so, ker ne morejo ustaviti ruskih zračnih napadov v Siriji, grozijo, da bodo tja začeli dobavljati protiletalsko orožje. Celo več, da se bodo iz Sirije začela vračati trupla ruskih vojakov in bo prišlo do napadov teroristov po ruskih mestih. Praznje grožnje.

Prvič, v Alepo Američani protiletalskih raket ne morejo več spraviti, ker so uporniki tam obkoljeni. Vsak transport bi Rusi sestrelili. Potem, dobava protiletalskih raket upornikom drugod po Siriji, bi rusko letalstvo prisilila k prilagoditvi, težko pa da bi ustavila njihove napade. Za ceno kakšnega sestreljenaga letala bi močno porastla nevarnost, da bi to orožje prišlo v roke teroristov, ki bi potem sestrelili kakšno potniško letalo v Evropi.

Američani mislijo, da lahko Rusom škodujejo, kakor so Sovjetski Zvezi v Afganistanu. Toda to je nemogoče, ker Rusija v Siriji deluje le z letalstvom in mogoče tu in tam s kakšnimi svetovalci. Na tleh se bojujejo sirski vojaki, podprti s prostovoljci iz Irana, Libanona, Iraka. Vsakršno dodatno puščanje krvi bo najbolj škodilo tem, ne Rusom. Glede na to, kako zelo so v Iranu zagreti za to vojno, se ni bati, da bi pritok prostovoljcev kmalu usahnil. Ne glede na izgube.

Terorizem v Rusiji je vsekakor mogoč, toda ta vojna ga ne povečuje. Rusija je za skrajneže tarča, kakor tudi zahodne države. Če jim bo uspelo pripraviti napad, ga bodo, četudi se Rusi umaknejo iz Sirije. Potem bodo pač našli kak drug razlog za napad. Še več, Rusija z uničevanjem skrajnežev v Siriji zmanjšuje njihovo število in se z njimi bori na tujem ozemlju, ne doma. Veliko skrajnežev je namreč v Sirijo prišlo prav iz Rusije.

Mimogrede, orožje upornikov v Siriji je že do zdaj veselo pritekalo s strani raznih zaveznikov.