Rusi nad ‘Balkanskim morjem’ izzivajo Fince in druge neumnosti

Da, neumna propaganda nima meja.

Bo Rusija napadla Finsko in jo priključila, kakor Krim? Ne, seveda ne. Na Krimu so prebivalci glasovali, da se pridružijo Rusiji, večina jih je itak Rusov. V Donbasu, kjer bi ljudje prav tako želeli, da se nočna mora ‘zamrznjenega konflikta’ konča in  bi se lahko pridružili Rusiji, tega ni. Zakaj bi potem Rusi želeli Finsko, če še Donbasa ne priključijo? Kaj že niso največja država na svetu?

Avtor članka v Mail Online niti tega ne ve, da je tam na severu Baltsko morje, ne Balkansko, a vseeno straši Britance, da je oni odurni medved na pohodu in bo naslednje požrl Finsko. Ne, ni se zatipkal, ker to poimenovanje najdete na več mestih, ne samo na enem. Omenja agresivno medijsko kampanjo v ruskih medijih, kar naj bi bil dokaz za ruske želje po Finski, a je sam del agresivne medijske kampanje proti Rusiji, ki želi čim več ljudi prepričati, da so Rusi na pohodu in se je treba oborožit. Pri tem gre v takšne skrajnosti, da meni, da je nameščanje raket z jedrskimi konicami na lastnem ozemlju ne vem kakšna provokacija. Na lastnem ozemlju! Če kdo še ne ve,  Rusija poseduje rakete z mnogo večjim dosegom, kot ga ima Iskander.

Res je, gre za rumen časopis, toda podobno propagando, le da malo bolje spisano, gonijo tudi drugi mediji. Vse v željji, da se razširita strah in sovraštvo.

Me zanima, kako dolgo bo avtor članka v Mail Online potreboval, da popravi pomoto.