Išče se ime za družinsko stranko

Aleš Primc nadaljuje z izgradnjo nove politične stranke. Zdaj se že išče ime in pri tem so lahko sodelovali vsi, ki so izpolnili anketo.

Med izbirami so bile ‘Koalicija za otroke in družine – KDO’, ‘Gibanje za družine in otroke – GIDO’, ‘Glas za družine in otroke – GLAS’, ‘Za družine in otroke – ZDO’, ‘Smo za otroke in družine – SMO’ in ‘Bodimo za otroke in družine – BODI’.

Jasno je, v katero smer bo ta nova stranka šla in koga bo nagovarjala. Gre le za nadaljevanje referendumske zgodbe o pravicah istospolno usmerjenih. Za konservativno stranko, ki hoče zaščititi, kar vidi kot tradicionalne vrednote. Kot takšna, se bo ta stranka dobro prilegala SDS in NSi in morebiti še SLS, če se ji še kdaj uspe vrniti v Državni zbor.

Je modro za politično stranko izbrati ime, ki poudarja ozko polje delovanja? Za družino? DeSUS-uspeva. Kljub temu bi sam pričakoval, da bi izbrali kakšno bolj splošno ime. Recimo ‘Domoljublje in pravičnost’ ali kaj podobnega. Če smo pri samih kraticah, se ‘GLAS’ zdi dokaj uporabna.

Bolj kot ime stranke in njena organizacija, bo na volitvah odločal doseg njenega prvega obraza, Aleša Primca. Slovenci pogosto na volitvah izbirajo prve obraze političnih strank, ki jim zato lahko marsikaj prodajo. Trenutni predsednik vlade se nam je prodal kot upanje, čeprav skorajda ni imel programa in ne preveč izdelano organizacijo. Primc se zdi dovolj karizmatičen, da bi lahko prepričal veliko državljanov.