Združenje upokojencev za zvišanje najnižjih pokojnin na 500 evrov

O tem sem že pisal ob koncu meseca novembra, ko je poslancec SD, Janko Veber, predlagal dvig minimalne pokojnine za polno delovno dobo, na 500 evrov. Prag revščine je sicer v Sloveniji pri 617 evrih mesečno.

RTV Slovenija:

Predsednik Zdusa Janez Sušnik je premierju Miru Cerarju predstavil pobudo zvišanja najnižjih pokojnin za upokojence na vsaj 500 evrov. SD in DeSUS predlog podpirata.

Novi predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) Janez Sušnik je predsednika vlade Mira Cerarja seznanil s pobudo za spremembo zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

Malo dvomim, da bo ta predlog v Državnem zboru dobil potrebno podporo, se pa premika. Verjamem, da bo predlog podprla tudi ZL, ampak najbolj pomembna bo podpora SMC. Tako, kot imamo minimalno plačo, bomo morali imeti tudi minimalno pokojnino, sicer nam bodo čez nekaj let ljudje začeli preprosto umirati. Vem, da je za to mnogim vseeno, ker so preveč ozkosrčni,da bi jih skrbela usoda drugih, vendar pa moramo kljub njihovim ugovorom poskrbeti za najbolj ranljive v naši družbi.