Del Trumpovega govora sumljivo podoben govoru Banea v Batmanu

Donald Trump je v svojem govoru ob inauguraciji, izrekel nekaj besed, ki zelo spominjajo na besede izrečene v filmu Batman: The Dark Knight Rises. Gre za del njegovega govora, ko govori o tem, da bo oblast povrnil ljudstvu.

Da je temu tako, ni presenečenje. Film v osnovi opozarja pred revolucionarnim vretjem, ki ga izkoristijo manipulanti. Usmerjen je proti vsem, ki bi v imenu boja proti korupciji in nepravičnosti rušili sistem, da bi ga nadomestili s čim novim. Celo prizor osvoboditve zapornikov iz zapora Blackgate, spominja na napad na Bastiljo med francosko revolucijo.

Resnica je takšna, da bi podobno, kot je to počel Trump, govoril tudi Bernie Sanders, če bi zmagal. Še več, Trump povsem očitno izkorišča nezadovoljstvo med ameriškim ljudstvom in se predstavlja za zagovornika navadnega človeka, ko to seveda ni. V resnici je predstavnik prav tistih elit, proti katerim se meni boriti. Njegova dejanja kažejo, kaj namerava storiti. Besede so brezpredmetne. Obkrožil se je namreč z ljudmi, ki prav tako kot on, predstavljajo bogate in močne v ZDA. Ne s predstavniki malega človeka.

Še več, prav v divjanju anarhistov po Washingtonu po Trumpovi inauguraciji, lahko vidimo odmeve filma The Dark Knight Ruses. Gre namreč za ljudi, ki resnično želijo spremeniti sistem.