Od napada na Čuša do obveznega testiranja za prepovedane droge

Kdo pravi, da slovenska politika ni zabavna.

Na spletu se je pojavil posnetek, na katerem člani SDM konzumirajo kokain. Na koncu posnetka mednje stopi bivši poslanec SDS, Andrej Čuš. Hitro so ta posnetek pograbili pri portalu Nova24tv, kar je tudi razumljivo, saj so s tem napadli poslanca, ki je obrnil hrbet stranki, ki je temu portalu od vseh najbližja.

Do zdaj smo že ugotovili, da je profil na twitterju, kjer je bil objavljen posnetek, lažen. Avtor se pač ni upal izpostaviti. Ugotovili smo tudi, da je posnetek iz leta 2011, pristen. To je potrdil tudi Čuš. Vendar pa je ob tem zanikal, da bi se sam drogiral. Takole je zapisal na facebooku:

Dogodek se je zgodil po delovnem posvetu in seji Sveta SDM pred dobrimi petimi leti. Kot predsednik sem takrat slišal za ta pripetljaj in sem želel opozoriti vse, ki so bili v tisti sobi in uživali prepovedane substance, da nemudoma zapustijo delovni vikend.

Moje dijaško in študentsko življenje je zaznamoval judo. Ne predstavljam si, da bi državni prvak užival prepovedane substance, za katere sem bil lahko testiran na vsakem koraku.

Zavzemam se, da se vse poslance Državnega zbora RS redno testira na uporabo drog ter se to tudi javno objavi.

Pri njegovi bivši stranki, SDS-u, so Čušev predlog vzeli resno in ‘so v postopek DZ vložili predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge,’ kot poroča Reporter.

S tem predlogom ni nič narobe, je pa vse skupaj rahlo smešno. Če ne že celo grozljivo. Čuš meni, da je posnetek bil v lasti SDS in da gre za poskus diskreditacije in likvidacije s strani prav te stranke. V pogovoru na Pop Tv se je celo vprašal, če ga ne bodo obtožili, da je bil član Udbe. Kar je povsem mogoče.

One thought on “Od napada na Čuša do obveznega testiranja za prepovedane droge

Komentarji so zaprti.