V Mariboru nova lakirnica

Večer:

Podjetje Palfinger, najbolj znano po izdelavi žerjavov in eden glavnih proizvajalcev hidravličnih nakladalnih sistemov, je danes na Teznu predstavilo svojo novo investicijo – lakirnico. Objekt, za katerega so že imeli tehnični pregled, niso pa še pridobili uporabnega dovoljenja, čeprav ga pričakujejo najkasneje prihodnji mesec, je velik približno 3000 kvadratnih metrov. Stoji na 14.000 kvadratnih metrih parcel, kjer je bila nekoč Metalna.

Bomo tudi tokrat dobili civilno iniciativo, ki bo trdila, da gre za umazano industrijo, ki ji ni mesta v Sloveniji? Se bo oglasil dobro znani rumeni žurnalist in investiciji na vse kriplje nasprotoval?

Spomnimo se, da je eden izmed problemov velike Magnine investicije v Hočah, bila tudi lakirnica. Po drugi strani, ni zanimivo, da je posek štirih hektarjev rogoškega gozda, kar predstavlja zanemarljiv odstotek celotnega gozda, postal problem, medtem ko bi v Kidričevem, kjer tamkajšnji župan in del politične opozicije, ponujajo alternativno lokacijo, posekali mnogo več gozda. A očitno gozd ni enak gozdu.

Maribor je bil in še je lahko s svojo okolico industrijsko središče. Če ne bodo nekateri preveč metali polena pod noge vsaki investiciji. Seveda pa vlaganje v industrijo ne pomeni, da se mora zaradi tega povečati onesnaževanje.

One thought on “V Mariboru nova lakirnica

Komentarji so zaprti.