Project Veritas razkriva zakulisje v CNN-u

Kdor malo bolj pozorno spremlja nenehne napade večine ameriških medijev na predsednika Donalda Trumpa in njihovo iskanje dokazov za rusko vpletenost v ameriške predsedniške volitve, dobro ve, da gre za lažno zgodbo, manipulacijo. Pravih dokazov ni. Gre za neverjetno preusmerjanje pozornosti, iskanje krivde za poraz Hillary Clinton, ki pač ni bila dobra kandidatka in je zato ni podprlo dovolj Američanov.

Project Veritas, organizacija ameriškega konservativnega političnega aktivista, Jamesa O’Keefa, je objavil posnetek producenta CNN, Johna Bonifielda, ki je priznal, da ni pravega dokaza za obtožbe na račun Rusije. Povedal je še, da to zgodbo zasledujejo zaradi gledanosti. Tako je CNN dan in pol svojo pozornost posvetil Trumpovemu izstopu iz Pariškega sporazuma, nakar je direktor CNN-a, Jeff Zucker ne internem sestanku vse pohvalil, potem pa dejal, da so s tem končali in da se morajo vrniti nazaj k poročanju o Rusiji. To si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Toliko o lažnih novicah.

Dvomim, da je mogoče nenehne napade na Trumpa in Rusijo pojasniti samo z željo po večji gledanosti. Če bi bilo tako, bi Trumpa goreče kritizirali tudi, ko je sklepal orožarske posle s Saudsko Arabijo in bi še danes govorili o pariškem sporazumu. Menim, da so v ozadju močni interesi, da se zaostruje odnose z Rusijo, tudi če se s tem tvega večjo vojno in da je Trump problem prav zaradi tega. Medtem ko je Hillary Clinton bila del političnih elit in se je dobro vedelo, kaj bo storila na zunanjepolitičnem prostoru, je Trump o Rusiji govoril mnogo bolj pomirljivo. Njegov primarni interes ni bil usklajen z interesi ameriške globoke države, ki ga mora zdaj prisiliti, da stori to, kar želi. Nekaj, kar lahko vidimo v Siriji.

Mimogrede, Seymour Hersh je objavil članek, v katerem je trdil, da je Donald Trump dobro vedel, da sirske oborožene sile niso izvedle kemičnega napada, katerega je potem kaznoval z dokaj neučinkovitim raketnim napadom na sirsko vojaško letališče. Nič kaj presenetljivo Trumpa zaradi tega članka ni doletel nov val napadov. Zakaj? Ker ni problem, če Trump laže, problem je, če noče večje vojne v Siriji. Ameriški mediji dosledno delujejo v to smer.