Tudi Alenka Bratušek potuje po Sloveniji

Ni edino predsednik republike Borut Pahor politik, ki se te dni med svojim dopustom mudi po Sloveniji. Alenka Bratušek je že 28. julija na svojem facebook profilu zapisala:

Slovenija ima neskončno lepih krajev kjer lahko preživimo dan ali kar tedenski oddih oziroma poletne počitnice. Turizem je naša pomembna gospodarska panoga, ki prispeva pomemben delež h gospodarski rasti. Tudi zato sem se odločila, da obiščem malo manj obljudene in poznane turistične kraje in točke, ter tako pripomorem k promociji slovenskega turizma in tudi vas spodbudim k obisku teh krajev.
Danes sem začela na Jezerskem, kjer lahko preživite zelo aktiven oddih s kolesarjenjem, pohodi v hribe ali pa samo uživate na sprehodih po naravi ali s knjigo na ležalniku.
Ker imamo po celi Sloveniji veliko lepih krajev, ki so vredni ogleda, pa niso tako zelo poznani, vas vabim, da mi napišete predloge, kam bi vi povabili mene in turiste

Zdaj se potepa po naši domovini in objavlja svoje dogodivščine. Podobno sicer pogosto počne tudi minister za kmetijstvo in predsednik SD, Dejan Židan. Bržkone oba nista edina.

To pišem zato, ker se je pred dnevi na spletni strani Nova24tv pojavil članek, v katerem so v svojem slogu napadali politike, razen tistih, ki jih sami podpirajo, češ da se na dopust odpravljajo na Hrvaško. Kar bi naj bilo nedomoljubno. Po drugi strani so izpostavili poslance SDS, ki da odkrivajo lepote Slovenije.

Potem se je zgodila komedija z zapisom na prav tej spletni strani Nove24tv, kjer je bila tarča poslanka Levice, Violeta Tomič. Ko se je s trajektom odpravljala na Vis, jo je nekdo fotografiral in nastal je bizaren komentar, poln najbolj nizkotnih pripomb na njen račun. Kar je bilo še bolj bizarno, na istem trajektu je zagotovo bil tudi poslanev SDS, Branko Grims. Sicer je zanikal, da bi bil avtor fotgrafij on, ampak to mu malodkdo verjame. No, tudi če ne bi bil, ostaja dejstvo, da se je tudi poslanec SDS odpravil na dopust na Hrvaško.

S čimer ni čisto nič narobe, seveda. Toda potem je malce dvolično v medijih, ki so le podaljški SDS, pisati komentarje o tem, kako nedomoljubni so nekateri politiki, razen SDS-ovcev.

Zdaj, trdim, da bi morali slovenski politiki res potovati po Sloveniji. Če ne zaradi drugega, da spoznajo državo, za katero delajo. To ne pomeni samo turizma, seveda. Po drugi strani pa je tako, da bi bilo dobro tudi, če bi se čim več mudili tudi po drugih državah in se učili, kako stvari delujejo tam. Kar se tiče hrvaškega morja pa je tako, da se tja vsako poletje valijo trume Slovencev in je potem čudno obsojati politike, ki iz tega ljudstva izhajajo, da počnejo prav tako. Mene sicer čudi, da nekdo, ki veliko zasluži, večkrat ne gre še kam drugam, ampak to je v resnici nepomembno. Vsak ima svoj okus.

One thought on “Tudi Alenka Bratušek potuje po Sloveniji

Komentarji so zaprti.