Suzana Lara Krause bo kandidatka SLS na predsedniških volitvah

Počasi postaja resno v predsedniški tekmi. Res je, da dokler vsi igralci ne bodo na igrišču, ne bo mogoče dobro oceniti razmerij moči, a počasi se vendarle jasni. Čakamo predvsem na odločitev SDS- in SMC-ja, medtem pa Borut Pahor ohranja svojo prednost pred tekmeci in ostaja nesporni favorit, dobro umeščen na politično sredino in v vlogi manjšega zla, ki ga bodo izbrali volivci, soočeni z njim in s kakšnim bolj radikalno levim ali desnim kandidatom.

SLS je potrdila kandidaturo Suzane Lare Krause za predsednico republike. Za SLS, ki je kljub svoji kadrovski moči zadnja leta zaradi različnih razlogov v zelo slabem stanju, kar se tiče podpore volivcev, bodo predsedniške volitve dobra priložnost, da se pokažejo javnosti. Dobro vodena kampanja lahko vsekakor prispeva k večji podpori, čeprav v Sloveniji za SLS k večji prepoznavnosti bolj težko. Navsezadnje niso nepoznana stranka in zatorej to ni njihov največji problem..

Tako je ob potrditvi kandidature povedala članica izvršilnega odbora SLS, Suzana Lara Krause:

Sem kandidatka za predsednico države, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov; verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre. S svojo kandidaturo želim pokazati Sloveniji, da razumem matere, razumem podjetnike, razumem kmete, razumem obrtnike in delavce, razumem vse tiste, ki polnijo državni proračun. Tiste, ki se vsak dan borijo za lastno preživetje in preživetje svojih otrok. Kot mati in samostojna podjetnica ta boj dobro poznam. Pripravljena sem se boriti za boljše življenje ljudi. Ta cilj in to razumevanje bom kot predsednica v ključnih trenutkih ponudila kot kažipot naši ljubi državi, za katero se včasih zdi, da tava v temi in zaman čaka luč svetilnika v daljavi. Verjamem, da ima Slovenija še veliko neizkoriščenega potenciala, iz katerega lahko, če začnemo ravnati kot dobri gospodarji, naredimo kar največ.

Gre za zelo mlado kandidatko, rojeno leta 1979. Za svojo kandidaturo bo morala zbrati 3000 podpisov, saj SLS nima poslancev v Državnem zboru.

Tole je njen profil na spletni strani SLS:

Suzana Lara Krause je članica Izvršilnega odbora SLS. Politično je aktivna od leta 2010. Bila je podpredsednica Občinskega odbora SLS Destrnik, nekajkrat vodja volilnega štaba, aktivna je bila tudi v Mestnem odboru SLS Ptuj in Regionalnem odboru SLS Ptujsko–Ormoška. Članica Izvršilnega odbora SLS je od začetka novembra 2014.

Je samozaposlena, ukvarja se s prevajanjem, lektoriranjem in oblikami drugega učenja. Leta 2007 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani in pridobila naziv profesorica slovenščine in ruščine.