Zakaj investirati v kampanjo, če imaš na voljo 30 soočenj

Ob soočenju med Borutom Pahorjem in Marjanom Šarcem na RTV Slovenija sem zasledil, da je to že trideseto soočenje po vrsti.  Kandidati in v drugem krogu kandidata, so se pošteno namučili v teh debatah, so pa dobili tudi ogromno brezplačne pozornosti. Nič čudnega, če se stroški kampanje za Pahorja in Šarca vrtijo tam nekje pri 50000 evrih. Kar ni veliko.

Če ne bi bilo na voljo soočenj, bi morala kandidata veliko več vlagati v plačane oglase in plakate, da bi dosegla potrebno prisotnost v zavesti ljudi. Tako pa sta imela na voljo več kot dovolj možnosti, da sta se predstavila. Brezplačno. Mediji so kar tekmovali, kdo jima bo ponudil prostor, kdo bo izkoristil predvolilno kampanjo za povečevanje svoje gledanosti, poslušanosti ali branosti.

Zaradi tega je bilo čisto dovolj, da je Borut Pahor pešačil čez Slovenijo in se je Marjan Šarec vozil s svojim avtobusom. Dovolj je bila kampanja na spletu, kjer so se navijači enega in drugega dajali med seboj.

Je bilo soočenj preveč? Da. Dvomim, da je kdo spremljal vsa. Večina se je morala že zdavnaj naveličati enih in istih tem, ponavljanja obeh kandidatov, ki niti nista mogla drugače, saj so jima novinarji pač postavljali podobna vprašanja. Zaradi tega ne verjamem, da so zadnja soočenja kaj vplivala na podporo enega ali drugega.

2 thoughts on “Zakaj investirati v kampanjo, če imaš na voljo 30 soočenj

Komentarji so zaprti.