Boris Johnson primerja Svetovno prvenstvo v nogometu v Rusiji s Hitlerjevimi Olimpijskimi igrami

Po spletu kroži naslednja šala:

Velika Britanija je Rusiji dala ultimat: ‘Če ne boste priznali svoje krivde v primeru Skripal, bomo zastrupili še enega Rusa.’

Šalo na stran, zastrupitev bivšega ruskega vohuna v Veliki Britaniji, so Britanci že izkoristili za takšne in drugačne poteze proti Rusiji. Izgnali so recimo ruske diplomate. Toda, bati se je, da je cilj incidenta bil takšen ali drugačen bojkot Svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji. Nenehno poniževanje, kot so si ga privoščili v zahodnih medijih o ruskih zimskih Olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, verjetno ni več dovolj.

Britanski zunanji minister Boris Johnson je šel celo tako daleč, da se je strinjal s primerjavo med Olimpijskimi igrami v Nemčiji za časa Hitlerjeve vladavine in Svetovnim prvenstvom v nogometu v Rusiji pod Putinom. Da, tako zelo sovražijo ruskega predsednika. Če tako mislijo, je seveda jasno, da razmišljajo tudi o tem, ali naj angleška ekipa nastopi ali ne in če tako razmišljajo, ni daleč zahteva, da se bojkotu pridružijo tudi britanski zavezniki. Britanci dobro vedo, da bi Ruse bolelo, če bi jim pokvarili nogometni spektakel, v katerega so toliko vložili.

Boris Johnson se trenutno še ne strinja z bojkotom, a pritiski so veliki.