V nepričakovanem razpletu dogodkov, bloger Roni Kordiš izvedel, da ima brata

Mediji lažejo. Eni bolj, drugi manj.

Zakaj bi potem, ko nekomu lažno pripišejo brata, verjel karkoli napišejo zatem?

Nova24tv je tako blogerju Roniju Kordišu, bolj znanemu pod psevdonimom Had, ki ima že več kot desetletje svoj blog, veliko sledilcev in prijateljev na družabnih omrežjih in se tu in tam pojavi v kakšnem večjem mediju, našla kar brata, ki bi naj bil znan vstajnik.  Skupaj bosta, kot so se izrazili, odslej pisala po Golobičevih navodilih na rumenih Slovenskih novicah.

Roni Kordiš nima brata.


Kordiš je kariero zgradil z zgražanjem nad rumenimi mediji – sedaj pristal v največjem rumenem tabloidu

V ponedeljek je z delom na Slovenskih novicah začel “domnevno” neodvisni bloger Roni Kordiš, ustanovitelj bloga Had, nekdanji vidni politik stranke Zares. Kordiš sicer že nekaj časa napol prikrito dela v časopisni hiši Delo, je pa doslej pisal za prilogo Svet kapitala. Požar se sprašuje: “Kako gre skupaj navzven reklamirano neodvisno blogerstvo s poročanjem za časopis, ki je v rokah tajkuna Stojana Petriča, lastnika Kolektorja, lahko samo ugibamo?! Prihod Rona Kordiša na tabloid Slovenske novice pa je dodatno pomenljiv tudi zato, ker je Kordiš del svoje blogerske kariere gradil prav na javnemu odporu ter zgražanju nad tabloidnimi (rumenimi) mediji, zdaj pa je pristal znotraj uredništva prvega, največjega in tudi najbolj znanega slovenskega tabloida. Denar in politika očitno zmoreta vse. Temu sicer strokovno pravimo ‘kadrovska konsolidacija medijev’.”

Slovenske Novice so res rumene, za Novo24tv pa še niti barve niso iznašli, v takšne skrajnosti gredo. Zabavno je tudi, da uporabijo besede novinarja in politika, Bojana Požarja. Vidi se, da ga promovirajo in da veliko podpore, s katero se hvali, prihaja iz vrst ljudi, ki drugače podpirajo SDS in ki bodo zanje na volitvah tudi oddali sovj glas. To je tudi razlog, zakaj ima Požar v resnici zelo malo možnosti.

Po takšnih zapisih, ki se jih potem nihče ne potrudi popraviti, čeprav so ujeti na laži, se vsuje tudi žaljivih komentarjev, ki gredo v najbolj nizkotne vode.  Normalnim ljudem priporočam, da teh komentarjev ne berejo.