Zoran Jankovič bo naredil vse, da Janez Janša ne zmaga

Ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije meni pomagati levici preprečiti zmago Janeza Janše. Kako to namerava storiti, še ni razkril. ‘Ko gledam ankete in kaj se dogaja skozi soočenja, sem prepričan, da vse kaže na zmago SDS. Vse bom naredil, da Janez Janša ne bo dobil teh volitev,’ je povedal novinarjem.

Trenutno ankete javnega mnenja kažejo na zmago SDS, a hkrati je tudi jasno, da bo Janez Janša težko sestavljal vladno koalicijo. Preprosto nima dovolj zaveznikov. Še najbolj verjetna je koalicija med SD, LMŠ, SMC, DeSUS ali celo NSi.

Če bo Zoran Jankovič vstopil v državnozborsko tekmo, kar bo moral narediti v prihodnjih dneh (do 3. maja), sicer mu bo vlak pobegnil, bo vsekakor imel možnosti, da se s Pozitivno Slovenijo prebije v Državni Zbor. Glede na to, da ga poslansko mesto ne zanima, je vprašanje, kaj bi s tem dosegel. Namreč, težko je verjeti, da bi prisotnost PS v tekmi kaj posebej spremenila razmerja med levico in desnico. Le odstotki strank SD, LMŠ, SMC, DeSUS, bi se spreminjali.

Jankovič se je o sodelovanju že pogovarjal s Cerarjem in Židanom,  po njegovih besedah pa ne namerava razbijati levice.