Kdo se boji rdeče zvezde?

Že večkrat sem, čisto resno, slišal, da se del slovenskega prebivalstva boji in zaradi tega ne podpira SDS in še kar naprej voli stranke politične levice in sredine. No, to je smešno, kajti ljudje si upajo reči in zapisati vse, kar jim pade na pamet. Tudi, da je treba ‘onega iz Murgel potolči’. To ti povedo kar tako, med pogovorom, tudi če te ne poznajo najbolje. Družabna omrežja so polna sovražnih izpadov. Če bi se ljudje bali terorja režima, ne bi tako pisali in govorili.

Zato se mi vse skupaj zdi smešno. Tudi misli Jožeta Dežmana:

S tega vidika vidi Dežman izpostavljanja komunistične rdeče zvezde in čaščenje tega simbola v zadnjem obdobju kot neslano provokacijo in poskus zastraševanja prebivalstva, ki je trpelo zaradi stalinistične revolucije.

Karkoli se je zgodilo med in po drugi svetovni vojni in tudi za časa komunističnega režima, očitno nima več vpliva na ljudi. Strahu ni nobenega več. Če kaj, potem je prej tako, da se na družabnih omrežjih mnogi navadni Slovenci bojijo nenehnih napadov in poniževanja s strani dela politične desnice.

Dobro je, da se ljudje ne bojijo in izražajo svoja mnenja. To je dokaz, da živimo v svobodni in demokratični državi, kjer imajo lahko ljudje različna mnenja. Tu pridemo do odnosa do druge svetovne vojne in komunističnega režima. Preprosto ni res, da ljudje ne bi slišali, kaj jim imajo povedati ljudje kot gospod Jože Dežman. Ena teorija, ki so jo razvili na delu politične desnice je, da če bi le lahko vsem povedali svojo plat medalje, nihče več ne bi dvomil v njihovo resnico. Zato toliko napadajo medije in se pritožujejo, da sami na voljo nimajo dovolj velike medijske moči. Toda, v resnici njihov problem ni, da ne bo mogli doseči ljudi, njihov problem je, da jim ti ljudje večinoma ne verjamejo.

Na žalost se na tej točki že začnejo napadi in žaljivke, češ da imajo tisti, ki še vedno mislijo drugače, celo volijo politične stranke levice in sredine, poškodovane možgane ali izustijo kaj podobno nespodobnega. S takšnim obnašanjem odbijajo le še več ljudi, kar se, mimogrede politični stranki SDS že vrača v obliki bojkota s strani večine drugih strank.