Steven Seagal bo izboljševal napete odnose med Rusijo in ZDA

Ameriški igralec Steven Seagal, ki ima od leta 2016 ruski potni list, naj bi skrbel za poglabljanje kulturnih in mladinskih vezi med Rusijo in ZDA. Nalogo posebnega predstavnika mu je namreč podelilo rusko zunanje ministrstvo.

Seagal za svoje delo ne bo prejemal plačila.

Odnosi med obema državama ostajajo ohlajeni kljub poskusom ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da bi jih izboljšal. Točke spora so Ukrajina, Sirija in vmešavanje ruske strani v ameriške predsedniške volitve, za kar sicer ni nobenih dokazov. To je z ameriške strani. Rusi, po vseh prelomljenih obljubah ZDA in njenih zaveznikov v preteklosti, tudi niso več naivni in pripravljeni popuščati.

Izbira ameriškega igralca se zato zdi logična, neke vrste provokacija ali trolanje sogovornikov, ki ne znajo drugega, kot obtoževati in groziti. ZDA tako že pripravljajo nove sankcije, s katerimi želijo čim bolj prizadeti svoje nasprotnike, medtem pa v ameriških medijih še kar naprej poteka divja gonja proti ruskemu vplivu in predsedniku Trumpu, ki ga nekateri obtožujejo izdajstva samo zato, ker mu ni do konflikta z Rusi, hkrati pa ne morejo prenesti poraza Hillary Clinton, ki ni znala prepričati zadostnega šrevila Američanov, da bi jo na volitvah podprli.

‘Vedno sem imel močno željo storiti vse v moji moči, da bi izboljal rusko ameriške odnose,’ je za rusko tv postajo RT povedal ameriški igralec. ‘Mnogo let sem v to smer neumorno deloval neuradno in zdaj sem hvaležen za možnost, da enako počnem uradno.’

Steven Seagal seveda ne bo izboljšal odnosov med Rusijo in ZDA. Tega v tem trenutku najbež ne zmore nihče.