Gillette si je s svojim novim oglasom nakopal obilo težav

Vedno je problem, ko celotno skupino sodiš po nekaj posameznikih. Kakor ni prav reči, da so vsi muslimani teroristi, ni prav reči, da so vsi moški posiljevalci.

Pri Gillette so si  sami krivi, če so se ujeli v past, tudi če so imeli dober namen. Povedno je že število negativnih komentarjev na sam posnetek, vihar pa se je razširil tudi na družabna omrežja.

Problem tega oglasa ni, da cilja na slabe ljudi, ampak, da se lahko zelo hitro čisto pošteni moški vprašajo, zakaj jih mečejo v isti koš, kot da je biti moški samo po sebi nekaj slabega. Posledica je, da se počutijo napadene in to se hitro pozna, če ne drugje, na volitvah, kjer začnejo pridobivati prav tiste sile, proti katerim se ustvarjalci takšnih oglasov borijo. Če se zopet spomnimo na neko drugo močno osovraženo skupnost, na muslimane, si lahko mislimo, da je nenehna demonizacija, brez razlikovanja, pripomogla k radikalizaciji marsikaterega mladega muslimana.

Hujši kot je spopad, večjo moč pridobivajo skrajneži. In skrajneži, seveda, znajo takšne stvari hitro izkoristiti. Prav oni so tisti, ki jim zaostrovanje edinim koristi.

Moje mnenje je, da je treba ljudi ocenjevati kot posameznike. Spol, barva kože in religija ne smejo biti izgovori za posploševanje.