V Porton Downu za testiranje orožja ubili skoraj 50000 živali

Porton Down zveni znano, mar ne?

Gre za laboratorij v Veliki Britaniji, v bližini katerega so našla zastrupljena Skripala, bivšega ruskega agenta in njegovo hčerko.  Britanci  so za njune zdravstvene težave obtožili Ruse, saj naj bi dva ruska napadalca prišla v idilično vasico Salisbury, kjer sta njuni tarči živeli in tam izvedla napad z živčnim plinom Novičokom.

Britanski Sunday Mirror je te dni razkril, da so prav v britanskem laboratoriju Porton Down med leti 2010- 2017 med testiranju  ubili skoraj 50000 živali. Na živali so  streljali, jih razstreljevali in zastrupljali. Kdo ve, če niso kdaj v preteklosti na njih testirali tudi kakšen živčni plin. Toda, to so seveda teorije zarote, ki jih širijo Rusi, boste rekli, brez enega samega dokaza in brez logične razlage, zakaj bi ti izvedli atentat na svojega bivšega agenta, ko bi ga lahko mnogo lažje ubili, ko je bil le ta še v zaporu v Rusiji.

Ampak naivni so seveda pripravljeni sprejeti tudi razlago, da je ‘hudobni ruski car’ Putin dolga leta kuhal zamero do izdajalca in se ga potem odločil znebiti, kakor bi naj storil že Litvinenku. Kar je, mimogrede, še ena za lase privlečena obtožba na račun Rusije, ki pa ji moramo malodane pod prisilo vsi verjeti.

Afere Skripal je skoraj povsem potihnila in vsi skupaj čakamo, kdaj nam bodo postregli z novim dokazom, da veliki ruski medved po svetu dela grdobije, zaradi česar moramo  uvesti dodatne sankcije ali vsaj začeti kupovati več ameriškega orožja, morebiti celo plina, sploh pa ne smemo preveč glasno kritizirati naših oblasti. Saj veste, s tem lahko gremo na roko zlonamerni ruski kampanji destabilizirati vso Evropo, uničiti EU in podobno.