Bernie Sanders pri Joeu Roganu

Joe Rogan je po Andrewu Yangu in Tulsi Gabbard gostil že tretjega demokratskega kandidata za predsednika ZDA. Resnica je takšna, da so pogovori z njim bolj poučni, kot soočenja kandidatov, ki jih prirejajo veliki ameriški mediji. Če se lahko z nekom pogovarjaš uro ali več, lahko ta bolje razloži svoje predloge za rešitev sicer zelo kompleksnih problemov, kot v minuti ali manj v resničnostnem šovu, ki ga večji mediji prirejajo bolj za zabavo, kot informiranje državljanov.

Tudi v Sloveniji je tako, da so televizijska in radijska soočenja že zdavnaj postala neuporaben format predstavljanja kandidatov, še posebej ob poplavi nesramnih voditeljev, ki se gredo aktivizem, namesto da bi nepristransko vodili pogovor. Nič čudnega, če potem sicer čisto spodobni politiki izpadejo kot bebci.

Za razliko od Yanga in Gabbardove ima Bernie Sanders, senator iz Vermonta, ki so mu leta 2016 demokrati ukradli nominacijo v korist Hillary Clinton, visoko podporo. Ima možnost postati demokratski kandidat za predsednika ZDA. Nobena skrivnost ni, da bo demokratični socialist ZDA v primeru zmage povedel v povsem nasprotno smer, kot trenutni predsednik ZDA, Donald Trump.