Vili Kovačič bi utišal bivšega predsednika Slovenije Milana Kučana

Kučan je trn v peti mnogim na politični desnici. Priznam, ne verjamem, da je bivši predsednik nekakšna avtoriteta v senci, ki obvladuje Slovenijo. To se mi zdi poceni iskanje grešnega kozla. Saj vemo, kako deluje to iskanje krivcev za lastne neuspehe.

Vili Kovačič, bolj poznan kot neumoren borec proti izgradnji drugega tira do Kopra, je tokrat začel zbirati podpise za peticijo za odstranitev Milana Kučana iz javnega življenja. Odvzel bi mu tudi pokojnino.

Milan Kučan Plavi, s svojim stalnim vpletanjem in zakulisnim rovarjenjem v levih v strankah in s pošiljanjem trojanskih konjev v desne in sredinske stranke, Sloveniji ONEMOGOČA VSAKRŠNO POLITIČNO NORMALNOST IN SPODJEDA DEMOKRACIJO V SLOVENIJI. Postal je stalni generator blokad in obnavljanja umetnega zgodovinskega konflikta, ki v 21 stoletju sredi Evrope nima kaj delati.

Čudno si Kovačič predstavlja demokracijo in svobodo govora.

Tej peticiji ne bi posvečal veliko pozornosti, če ne bi bila odraz večjega problema, to je manipulacije državljanov, ki se jim vedno prikazuje neke demone, ki da so krivi za vse njihove probleme. Če bi gospod Kučan umrl, bi hitro našli novega zlodeja, ki bi mu pripisali vse slabo in kot da se nič ne bi zgodilo, udrihali po njemu. V primeru, da bi  zmanjkalo domačih tarč, bi vsak dan govorili o Sorosu, o beguncih in migrantih pa tako ali tako neprenehoma napletajo teorije zarote.

Jasno je, da imajo vsi pravico do svojega mnenja in nastopanja v javnosti, če koga pač zanimajo. Ne glede na to, če se pišejo Kučan, Janša ali Kovačič. Je pa res, da tistim, ki želijo druge utišati, tudi z nenehnimi napadi in žaljenjem, ne gre zaupati.