Severnokorejski diktator Kim Jong Un vstal od mrtvih

Mediji pogosto koga predčasno pokopljejo.

Hja, kako neki lahko slovenski ali ameriški novinarji vedo, kaj se dogaja z voditeljem Severne Koreje, države, ki je skorajda povsem izolirana in kamor nimajo dostopa? Bolj težko, mar ne?

Na podlagi vprašljivih poročil iz Južne Koreje so najprej ameriški, potem pa vsi drugi mediji, spletli zgodbo o izginulem voditelju Severne Koreje. Na družabnih omrežjih se je potem še bolj razpaslo. Je bolan? Ima Covid-19? Je umrl? Bo njegova sestra prevzela oblast? Zakaj ga ni nikjer videti? Zakaj ni novih fotografij v severnokrejskih medijih? Podobne neumnosti.

Vsak s kančkom zdrave pameti se je lahko takoj vprašal, kako pa to vedo? Na podlagi česa sklepajo? Ampak ne, neumnost se je že razširila.

In potem se je Kim pojavil zdrav in vesel in svet se je vrtel naprej, kot da se ne bi nič zgodilo.

Razumem, zakaj ameriški mediji to počnejo. Manipulirajo ameriško ljudstvo, da je pripravljeno verjeti v še največje neunosti o nasprotnikih ZDA. Malo so s tem tudi preusmerili pozornost od zdravstvene in gospodarske katastrofe. Toda, zakaj potem slovenski novinarji to počnejo? So res tako malo inteligentni? Ne znajo drugega, kot prepisovati od večjih, naivno zaupljivi, da že mora biti nekaj na tem, če CNN o tem poroča?

Na njihovem mestu bi se zamislil. Globoko zamislil. Odgovorni slovenski novinarji o tem skoraj nič ne bi poročali, ali pa zelo, zelo malo in še to na način, da bi bilo jasno, da gre za ugibanja iz Južne Koreje in ZDA in zaradi tega teh novic ni potrebno jemati resno.