Dvoličnost konservativnega evroposlanca

Spolne navade drugih so v resnici nekaj, o čemer ni dobro razpravljati. Vsakemu svoje. A v primeru madžarskega evropskega poslanca Jozsefa Szajerja, ki so ga pred dnevi zalotili na skupinski orgiji v Bruslju, je vseeno nekaj poučnega.

RTV Slovenija:

Na zabavi v stanovanju v središču Bruslja je bilo več kot 25 golih moških, večina med njimi je bila diplomatov, in en evroposlanec, ki so kršili belgijske ukrepe proti širjenju covida 19.

“Mi ne posedamo naokoli, da bi pili čaj. Ljudje so tukaj za seks,” je za Reuters povedal organizator zabave David Manzheley, ki je dejal še, da je na tovrstnih zabavah navadno približno 100 ljudi, tokrat pa jih je bilo 30. “Prihaja božič, ljudje hrepenijo po srečanjih … Popolnoma normalno je, da bodo pripadniki gejevske skupnosti iskali načine, kako se srečati,” je dodal organizator zabave, ki je potrdil, da je bil tam tudi Szajer.

V resnici ni bilo treba poznati podrobnosti, da bi vedeli, kakšne vrednote sicer ujeti poslanec zagovarja. Res ni bilo treba čakati dolgo. Izkazalo se je, da gre za človeka iz madžarske stranke Fidesz. Malo globlje brskanje po politični zgodovini gospoda poslanca je pokazalo tudi, da se je boril za tradicionalne vrednote. Bil je le eden izmed mnogih v bojnih vrstah madžarskega predsednika Orbana, ki je pred kratkim evropskemu liberalizmu napovedal vojno.

Veliko gnilega je v konservativnih političnih strankah in le občasno to pride na dan. Seveda, spet, nikogar posebej ne zanima, kaj ljudje počnejo v svojem zasebnem življenju, dokler prav proti temu taisti ljudje ne grmijo v medijih, v politiki, o tem celo pišejo knjige. Hinavščina pač ni nekaj lepega.

No, da se o tej hinavščini madžarskega evroposlanca ne bi razvedelo, so nekateri slovenski mediji blizu stranki SDS, vse skupaj raje zamolčali. Spomnimo se primera Baričevič in tega, kako je bilo za ta politični pol tedaj pomembno, da vsa Slovenija izve, kaj se je zgodilo, medtem ko so večji mediji raje molčali. Tedaj je bila slika obratna. Da, le še več hinavščine.

Pomislite o tem, ko vas predstavniki nekaterih političnih strank strašijo s homoseksualci, s kulturnimi marksizmom, teorijo spola, celo z imigranti. Kako zdaj, mar v Slovenijo pod Janševo vlado ne pride noben ilegalni migrant več? Zakaj je kar naenkrat vse tiho? Kako to, da marsikje po Evropi prav konservativne stranke strašijo z migranti, a se pod njihovo oblastjo v njihove države enako stekajo množice tujcev, ki jih potem izkoriščajo za poceni delovno silo.

Ni vse tako, kot se zdi.