Bi politikom morali prepovedati, da komentirajo športne uspehe?

Priznam, da ne razumem čisto vseh teh pogromov na družabnih omrežjih, kadarkoli se politik te ali one ideološke barve odloči čestitati športnikom ob njihovih uspehih. Nekateri so prav pikri, polni sovraštva in celo te srečne trenutke spremenijo v greznico s svojimi primitivnimi pripombami in napadi.

Bi politikom morali prepovedati, da se veselijo ob uspehih športnikov? Bi to morali početi v tišini? Je res tako, da politik ne more biti podpornik športa, navaden navijač, ker vedno razmišlja le o tem, kako bo ob kakšnem uspehu pristavil svoj piskrček?

Mislim, da se marsikomu že meša in izkorišča vsako priložnost, da napada tiste politike, ki mu gredo na živce. Kaj pa komu škodi, če Pahor maha z ogromno zastavo ali če Jerajeva čestita košarkarjem ob njihovih briljantnih predstavah na Olimpijskih igrah? Lahko mogoče dvomimo, da so vse čestitke vedno iskrene, ampak hej, zakaj ne bi raje na vse skupaj gledali bolj pozitivno? Zakaj se ne bi veselili skupaj? Ali to ni več mogoče? Je treba prav vse potacati in uničiti in zrušiti, da nas na koncu ne bo združevalo prav nič več? Niti šport?

Če so politiki deležni napadov, četudi čestitajo športnikom, ni ravno več veliko motivacije, da bi bili v svojem izražanju bolj spravni. Tako ali tako jih bodo dobili. Potem je bolje, da še sami nenehno napadajo in žalijo svoje nasprotnike in se iz svojih kritikov odkrito norčujejo. Nekega smisla najti skupno točko niti nima več. In potem, če se politiki ne bi smeli ‘šlepati’ na športne uspehe, potem res ne vem, zakaj bi se še sploh zavzemali za šport. Če kdo hoče, naj si sam financira svojo športno dejavnost, občinstvo pa naj le to plačuje. To pa ne? Seveda ne. Lažje je samo pljuvati in se nikoli soočiti s posledicami.

Nič ni narobe, če politiki čestitajo športnikom, če se veselijo ob njihovem uspehu. So ljudje kot vsi drugi. Sicer pa bi politiki, vsi po vrsti, morali premisliti, ali ima še smisel omogočati komentarje na svoje objave na družabnih omrežjih. Te prostore, ki bi morali služiti konstruktivni debati, so že zdavnaj zavzeli norci in aktivisti, katerih glavni namen je prav takšno debato onemogočiti.