Poslanka Mateja Udovč iz SMC-ja v Našo deželo

Bivša podpredsednica vlade in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je uspela privabiti poslanko SMC-ja Matejo Udovč, kar je še en njen uspeh v izgradnji stranke Naša dežela, ki vedno bolj krepi svojo infrastrukturo po državi. S tem prestopom si je tudi izborila nujno potrebno pozornost medijev, ki jo vsaj ne levi sredini zavestno ignorirajo. Pri tem so nekateri novinarji, da ne govorimo o raznih spletnih aktivistih, do Pivčeve odkrito sovražni, tako da je na mestu vprašanje, koliko so ti ljudje zavezani svobodi izražanja in koliko so pripravljeni posegati po cenzuri nezaželenih politikov.

Kot so zapisali na Facebook strani stranke Naša dežela:

S prestopom poslanke Mateje Udovč stranka Naša dežela dopolnjuje svojo hitro rast in dokazuje, da predstavlja resno politično opcijo na prihajajočih parlamentarnih volitvah. Predsednica stranke, dr. Aleksandra Pivec je ob tem izjavila, da je Mateja Udovč v Naši deželi prepoznala predvsem v iskreni in intenzivni gradnji zavezništva med ljudmi na terenu. Naša dežela hoče biti tesno povezana s pričakovanji volivk in volivcev po vseh delih Slovenije, saj ustvarja politični program, ki bo spodbujal podjetnost, socialno vključenost in varnost prav vseh Slovencev.

Vsekakor gre za pomembno zgodbo, ki jo odgovorni mediji morajo pokrivati. Navsezadnje je prestop izvedla poslanka propadajočega SMC-ja, ki se v teh dneh združuje v neko novo tvorbo, ki želi posegati po volivcih tako imenovane sredine. Izstop iz SMC-ja pomeni, da ima ena koalicijska stranka manj politične teže, Janševa vladavina pa je na še bolj trhlih nogah. Mateja Udovč bo nepovezana poslanka, še ena katere podporo bo Janša moral iskati, če bo hotel karkoli speljati skozi Državni zbor.

Naša dežela se uvršča med nekaj političnih strank, ki želijo nagovoriti tako imenovano politično sredino. Politična sredina kot takšna seveda ne obstaja, gre le za označevanje političnih sil, ki delujejo bolj zmerno in so pripravljene na sodelovanje z obema stranema velikega slovenskega političnega razkola. Torej, tako z Janšo, kot tudi z opozicijsko KUL. To je tudi tisto, kar Pivčevi njeni nasprotniki najbolj zamerijo. Zgodbe o korupciji so le pretveza.

Stranka vsekakor ima možnost, da se prebije čez parlamentarni prag. Pri tem bo bržkone posegala po podeželskem prebivalstvu, delno tudi po upokojencih, čeprav je na tem področju konkurenca silno močna in je Alenka Bratušek uspela prevzeti del stranke DeSUS, lahko pa bo tudi nagovorila tiste volivce, ki jim bo preprosto preveč na živce šlo silovito razdvajanje v političnem in medijskem svetu.

Če se bo Naši deželi uspelo prebiti v Državni zbor, bo lahko postala jeziček na tehtnici. Ni izključeno, da potem ne bo ravno Aleksandra Pivec tista, ki bo odločila, kdo bo štiri leta vladal Sloveniji. Glede na njeno preteklo delovanje, se lahko obrne na eni ali na drugo stran. Glede na to, da ni deležna pretiranih kritik s strani politične konkurence, se lahko zgodi, da jo bodo z odprtimi rokami vabili eni in drugi. Je pa seveda Naša dežela lahko hitro žrtve hude razdrobljenosti političnega prostora, saj tako imenovano sredino nagovarja kar nekaj političnih strank. Bržkone bo izrednega pomena sama volilna kampanja. Tukaj bi stranka lahko imela hude težave, saj svojih medijev pač nima, jasno pa je, da jo nekateri mediji že in jo še bodo namerno ignorirali.

One thought on “Poslanka Mateja Udovč iz SMC-ja v Našo deželo

Komentarji so zaprti.