Tudi SAB se je okrepila z nekdanjim poslancem SMC

Alenka Bratušek in Aleksandra Pivec imata dve stvari skupni. Obe se krepita na pogorišču strank DeSUS in SMC. Ti dve stranki sta pač politični trupli z izredno malo možnostmi za uspeh na prihajajočih državnozborskih volitvah. Aleksandra Pivec je ob njenem izgonu s seboj vzela del stranke DeSUS, del te stranke pa se je čez čas odločil pridružiti SAB. Predvčerajšnjim je poslanka SMC Mateja Udovč napovedala prestop v Našo deželo Aleksandre Pivec, danes je v SAB prestopil nepovezani poslanec Branislav Rajić, ki je bil izvoljen kot poslanec SMC.

Ta dva premika kažeta, da ni več veliko vere v ponovno vstajenje stranke SMC ali v njen uspeh znotraj nove politične tvorbe.

Pišejo na spletni strani stranke SAB:

Najpomembnejše volitve v zadnjih 15-ih letih v SAB težko pričakujemo in pozivamo, da se jih državljani množično udeležijo. Pred njihovo izvedbo smo z novim poslancem okrepili tudi poslansko skupino, ki odslej šteje 6 članov. »Branislav Rajić v SAB vidi stranko prihodnosti, kar nas zelo veseli,« poudarja predsednica Bratušek.

Novi poslanec SAB v državnem zboru je ob tej priložnosti povedal: »Stranka SAB, v katero vstopam, zagovarja enake socialno-liberalne vrednote, kot jih sam. Ob vstopu v politiko je bil moj moto ‘V meni je mar, v meni je Maribor’. Med drugim v SAB prihajam tudi zato, ker želim kot poslanec in mestni svetnik še naprej delovati za Maribor. Zdaj bo z mariborskim poslancem SAB Andrejem Rajhom sodelovanje za dobrobit Maribora še tesnejše.« Branislav Bane Rajić je dodal, da bomo stavili na strokovnost in dialog, zazrti bomo v prihodnost in ne bomo obujali preteklosti, saj ta ni orodje za politiko.

Strategija Stranke Alenke Bratušek temelji na iskanju podpore v liberalnem taboru in med upokojenci. Ker DeSUS in SMC propadata, je ta strategija lahko uspešna. Kako zelo uspešna, bo pokazal čas, a za preboj v Državni zbor skoraj zagotovo. Za kaj več bi potem stranka morala prebiti zelo pomembno blokado znotraj liberalnega tabora, ki je izjemno zamerljiv in vedno znova išče instant rešitelje, svoje včerajšnje idole pa meče na smetišče zgodovine. Bratušek je kot predsednica vlade solidno opravila svoje delo, a v večjem delu njene naravne volilne baze se je uveljavilo prepričanje, da ni bila primerna za to delo. Bolj kot njena dejanja je temu kriva nestanovitnost tega dela volilnega telesa, ki je zaradi tega tudi tako naivno pripravljeno verjeti novim obrazom in bo tudi tokrat vsaj v delu zopet šlo na led, če se bo novi obraz le prikazal.