Inštitut 8. marec od leta 2017 do danes iz proračuna ni dobil niti enega evra

To, da se država šibi pod stroški ravnih nevladnih organizacij, zaradi česar potem navadni ljudje ne morejo dobiti normalnih plač, slišim pogosto. Tudi o Inštitutu 8. marec. Da ta nevladna organizacija res dobiva velika sredstva od države in tako siromaši proračun, verjame kar nekaj ljudi, a dokazov za kaj takšnega seveda nimajo. Ker pač ni res.

Tako poroča Svet24:

Po spletu in družbenih omrežjih se še vedno širijo zlonamerne informacije, da naj bi se nevladna organizacija Inštitut 8. marec financirala iz davkoplačevalskega denarja. To ne drži, saj je inštitut od ustanovitve leta 2017 do danes na svoj račun prejel nič evrov, razkriva aplikacija Erar.

Gre za podobno zgodbo kot je tista o ukradeni judovski vili, v kateri domuje stranka SD. Sodišče je predsedniku SDS Janezu Janši celo naložilo denarno kazen, ker je širil neresnice. Jasno, nobeden od njegovih podpornikov zaradi tega ni nehal verjeti, da ima SD res sedež v ukradeni judovski vili, kakor tudi vsi dokazi tega sveta ne bodo dovolj, da bi nehali trditi, da Inštitut 8. marec iz proračuna dobiva velika finančna sredstva.

Laži je seveda enostavno lansirati in nekaj blata se vedno prime, z zavedenimi pa se je potem zelo težko pogovarjati. To je tudi razlog, zakaj politika uporablja takšne prijeme. Ne le SDS, seveda. To je splošen pojav. Če potem kdo takšne napade postavlja na laž, ga hitro napadejo in začnejo opletati s ‘krivosodjem’ in lažnivimi mediji.