Tucker Carlson odhaja na Twitter

Devetega maja je zdaj že nekdanji voditelj na ameriški televiziji Fox News Tucker Carlson napovedal, da bo na družabnem omrežju Twitter začel z novim programom. Do zdaj si je samo napoved ogledalo čez 25 milijonov ljudi, status pa je dosegel skoraj 121 milijonov ogledov. Le še enkrat več je s tem Carlson dokazal, kakšen velik doseg in s tem vpliv ima, saj veliki mediji z vso svojo mašinerijo le redko pridobivajo tako obsežno občinstvo.

Mimogrede, je družabno omrežje Twitter že propadlo? Tako so namreč menili in upali številni nasprotniki ameriškega oligarha Elona Muska. Čas mineva, Musk pa še kar ni vrgel puške v koruzo in tudi vzpostavitve močne alternative še niso doživeli, čeprav je marsikdo napovedoval svojo selitev drugam. No, do selitev z ameriških gigantov prihaja ves čas in alternative nastajajo kot gobe po dežju, a težko je zasenčiti stare velikane. Jasno, tudi to se lahko zgodi, če ne zaradi drugega, že zaradi spremembe okusa, toda hkrati se moramo zavedati, da je marsikomu navada železna srajca. Zaradi tega tudi Twitter (tako kot Facebook) še ostaja relevanten.

Elon Musk se je odzval na Carlsonovo objavo in zanikal, da bi z nekdanjim tv voditeljem bila podpisana pogodba in poudaril, da bo ta podvržen enakim pravilom, kot vsi drugi ustvarjalci vsebin.

Če bo Carlson na družabnem omrežju Twitter res začel objavljati svoje komentarje, v podobnem formatu, kot je to počel na Fox News, potem si lahko Musk obeta povečanje dosega svojega podjetja. To bo tudi še en korak, ki bo zmanjšal moč tradicionalnih medijev.