Poziv vladi, naj zahteva prekinitev ognja v Ukrajini

Drugačni pogledi o situaciji v Ukrajini v slovenskih medijih, ki večinoma strumno korakajo pod takti rusofobne koračnice in prepevajo zgodbo o ničesar krivi Ukrajini, pošastni Rusiji in odločnem zahodu, so tako redki, da kar bodejo v oči. Opaziš jih. Mogoče so tam, da bi vedno bolj skeptično in naveličano občinstvo prepričali, da so dovoljena tudi drugačna mnenja, da obstaja nekaj takšnega kot svoboda govora, ali pa so le ostanki kritične misli, ki jih še ni uspelo zatreti. Kdo bi vedel.

Takšen je recimo poziv gibanja SRP, za katerega, priznam, nisem še nikoli slišal, v Delu. Vse, o čem podpisniki govorijo, lahko podpišem tudi sam. Naslednje se mi zdi je celo nekaj, na kar sam opozarjam že zelo dolgo. Ne, ta vojna ni udarila nepričakovano, bila je povsem predvidljiva.

Ta vojna je bila pričakovana in vsiljena Ukrajini in Rusiji s strani zahodnega hegemona in njegovih satelitov, kajti razvijajoči se svet je postal resna konkurenca in grožnja edinemu monopolistu. Konflikt med Ukrajino in Rusko federacijo je bil idealna priložnost za oslabitev Ruske federacije in kasneje discipliniranje Kitajske. Zgodovinske težnje Zahoda po obvladovanju carske Rusije, ZSSR in držav ob razpadu Sovjetske zveze so bile vedno njihove »mokre sanje«. Sedanji spopad na ukrajinskih in ruskih tleh lahko mirne duše opredelimo za vojno med Zahodom in Rusko federacijo na plečih Ukrajine, ki plačuje največji krvni davek. Danes Ukrajina obstaja samo še formalno, infuzijo za obstoj kolabirane države zagotavljajo samo še zahodni krediti, vsak dan dostavljajo novo orožje in strelivo in pošiljajo na tisoče slabo usposobljenih ukrajinskih mož na fronto v smrt.

Slovenija je v tej igri le podizvajalec imperija. Naša politična elita skupaj z medijskim aparatom deluje v korist Washingtona, neke svoje volje niti nima. Pričakovati samostojno zunanjo politiko, takšno, ki bi stavila na nevtralnost, ali bi celo iskala mirne rešitve, je iluzorno. Sicer pa se bo ta tragedija končala, ko bodo tako odločili v Moskvi in v Washingtonu. Ukrajincev ne bo nihče ničesar vprašal, nas pa tudi ne.