Scott Ritter o agentu Zelenskem

Je že zabavno, kako je Ukrajina v nekaj letih prešla pot iz skorumpirane oligarhije v bleščečo demokracijo, ki jo vodi novodobni Winston Churchill. Seveda ne, Ukrajina je še vedno oligarhija, ki je daleč od demokracije in svobode, a je zdaj pač konica kopja, ki jo je kolektivni zahod usmeril proti Rusiji in zaradi tega ves zahodni medijski propagandni aparat zavestno molči ob vseh preteklih in sedanjih problemih te države. Smo pač v vojni in v vojni od medijev in politike ne smete pričakovati resnice. No, nekateri bi rekli, da je nikoli ne smete.

Kot razkriva nekdanji inšpektor za orožje Posebne komisije Združenih narodov in ameriški marinec Scott Ritter, je o Zelenskem mogoče odkriti marsikaj grdega. Ali je Zelenski res le agent zahodnih obveščevalnih služb, ali pa ima svoje interese, se pravi, mu dišijo vse tiste njegove posesti razmetane po vsem planetu, je dobro vprašanje. Jasno je da je tudi Zelenski ujetnik večjega spopada in mu nihče ne bo kar tako dovolil, da z Rusi sklene mir, tudi če bi to hotel. Pa zdaj niti ni več znamenj, da bi to hotel. Vsaj po tistem ne, ko je marca leta 2022 mirovni sporazum z Rusijo bil na mizi, a je v Kijev pribrzel tedanji predsednik vlade Zruženega kraljestva Boris Johnson in vse skupaj torpediral.

In tako smo v tej vojni do poslednjega Ukrajinca.

Youtube je odstranil posnetek, je pa ga še mogoče videti na Rumble.

Žalostno in na trenutke skorajda neverjetno je, kako je mogoče ljudi, ki so si kulturno zelo podobni, ki govorijo enak ali podoben jezik, razbiti na dve sovražni si skupini. To se je zgodilo Ukrajini, to se je, bodimo pošteni, zgodilo tudi v Jugoslaviji. Včeraj še sosedje, bratje, naslednji dan že do kolen v krvi, polni sovraštva in strahu. Zelenski je seveda volitve dobil z obljubo, da bo prinesel mir. Prinesel je vojno. Prinesel je tudi prepovedovanje opozicijskih strank in onemogočanje opozicijskih medijev. Oligarhija je medtem ostala, ostali so tudi skrajni nacionalisti, o katerih ne smemo več govoriti, čeprav so o njih še pred leti poročali številni zahodni mediji. V imenu vojne proti Rusiji, jasno.

Kdo bi vedel, kakšna bo usoda Zelenskega. Težko je verjeti, da bi Rusi imeli interes prevzeti nadzor nad vso Ukrajino, a tudi če bi se to res zgodilo, lahko ukrajinski predsednik pobegne v kakšno zahodno državo in ob vsem denarju, ki si ga je nakopičil, mirno živi naprej. V jarku na fronti seveda ne bo umrl. Jarki so samo za navadne ljudi.