Pokopališče imperijev

Glavni vzrok nestabilnosti in vojn v svetu je bolestna želja ameriškega imperija, da obdrži svojo prevlado. Če jim bo uspelo uničiti Rusijo, bo naslednja na vrsti Kitajska. Toda ne bo se končalo tam. Potem bo na vrsti Indija. Indonezija. Brazilija. Vedno bo kdo.

Kolektivni zahod ni več sposoben vzdrževati svoje gospodarske prednosti pred preostankom sveta, zato želi napredek drugod ustaviti z nasiljem. Govorimo o negativni propagandi, gospodarskih sankcijah, sistemih zavezništev in tudi vojaških prijemih.

Kako je to videti? Najprej center v ZDA da signal, potem se začne medijsko blatenje sovražne države (recimo, da bo to Indonezija), kompradorske elite začnejo papagajsko ponavljati za njimi, vključijo se nevladne organizacije in zaskrbljeni posamezniki na družabnih omrežjih.

Sledi čustveno izsiljevanje, češ, kako lahko nasprotuješ naši politiki, a te indonezijski diktator plačuje? Sledi čiščenje vseh tistih s hrbtenico v medijih in politiki, ki si drznejo razmišljati drugače. Potem pride šok terapija zgodb o grozodejstvih, ki da jih sovražnik počne.

Gre za dodelan sistem, ki malodane onemogoča, da bi se na notranji fronti vzpostavila učinkovita alternativa. Vsi vzvodi moči so v rokah elite, ki želi vzdrževati prevlado ameriškega imperija. Na koncu nič ne pomaga, če večina ne verjame več pravljicam, ki jih prodajajo mediji.