Zunanja ministrica Tanja Fajon ostro prijela izraelskega veleposlanika in mu pojasnila, da tako več ne gre

Slovenska zunanja ministrica je državi Izrael še zagrozila, da izraelski športniki ne bodo več smeli nastopati na mednarodnih tekmovanjih, prav tako pa Izraelcem ne bo več dovoljen dostop do Evrovizije. O tem, ali bi izraelskim oligarhom preprosto odvzeli denar in ali bi izraelskim turistom prepovedali potovanje v Evropo, še razmišlja.

Seveda je to vse laž. Nič takšnega se ni in se tudi ne bo zgodilo. NAvseazdnje tudi zaradi tega, ker bi morala skočiti do izraelskega veleposlaništva na Dunaju. Slovenska zunanja ministrica si pač upa glasno ropotati le, kadar beseda gre o sovražnikih kolektivnega zahoda. Recimo o Rusih. Ne dvomim, da bo takšen pogum našla tudi, ko bo čas za spopad s Kitajsko.

N1:

Zunanja ministrica Tanja Fajon je dejala, da so opravili pogovor z ruskim veleposlanikom v Ljubljani Timurjem Ejvazovom ter mu ob smrti ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalne izrazili skrb in ogorčenje. Po njenem prepričanju je odgovornost za smrt na strani ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Ruski veleposlanik je s pogovora odšel pretresen, vam povem.

Ministrica je bila kritična tudi do aretacij ljudi, ki so se v preteklih dneh javno poklonili spominu pokojnika. Ob tem poziva k izpustitvi teh ljudi in vseh političnih zapornikov, ki delijo usodo Navalnega. “Za zločine ni odgovoren ruski narod,” je poudarila Fajon.

Aha. Malo čudno to, da ne krivi ruskega naroda, ampak je ravno ruski narod tarča zahodnih sankcij, katerih cilj je uničiti rusko gospodarstvo, prebivalstvo pa potisniti v revščino. Še enkrat, zakaj za vraga lahko Izraelci nastopajo na Evroviziji, Rusi pa ne smejo? A so Rusi ubili toliko otrok, kot Izraelci? Niso. A izvajajo genocid, katerega cilj je izbrisati celo etnično skupnost? No, ne, ker je večina tistih, proti katerim se borijo itak samih Rusov, ali pa so Ukrajinci, ki govorijo rusko in jih od Rusov ne ločiš.

Dvoličnost je očitna. Vidi jo ves svet. Čudno ob tem je, da se potem zahodni diplomati čudijo, zakaj večina planeta ali podpira Rusijo, ali pa želi v velikem spopadu med Rusijo in kolektivnim zahodom ostati nevtralna. Večina sveta tudi dobro vidi, da bo Izrael počasi izvedel etnično čiščenje in Palestince preprosto odstranil. Le vprašanje časa. V Gazi je grozljivo, ampak na Zahodnem bregu se izraelske naselbine širijo in širijo, za Palestince je pa vedno manj prostora. Ker je dvoličnost očitna, ne pomaga nobena propaganda več. Oziroma, kot radi rečejo, boj proti dezinformacijam (ruskim, kitajskim, iranskim, itd … )

Kaj naj rečem? Še najbolje je ves ta cirkus preprosto ignorirati.