Rusija proizvaja trikrat več streliva kot ZDA in Evropa skupaj

To ni nobena novica. Že kar lep čas se ve, da ruske sile na bojišču Ukrajince v številu izstreljenih granat močno prekašajo. Ve se tudi, da ruska vojaška industrija proizvaja več streliva kot ves kolektivni zahod skupaj. Jasno je, da Rusom orožja, kakor so napovedovali nekateri nespametni ‘strokovnjaki’, zmanjkalo ne bo. A kljub temu nam večina medijev to zdaj razkriva, kot da bi bila to nekakšna velika skrivnost, za katero so ravno izvedeli.

N1 je v navezavi na ameriški CNN danes poročal prav o tem:

Rusija proizvaja skoraj trikrat več streliva kot ga ZDA in Evropa skupaj, ki orožje dobavljata Ukrajini. Ruske tovarne orožja naj bi danes zaposlovale dvakrat več ljudi kot pred vojno, s čimer se Rusija pripravlja na domnevno novo ofenzivo. “Njihov vojni stroj deluje v polni pripravljenosti,” za CNN ocenjuje anonimni vir.

Dodajajo, da se razmerje moči vedno bolj preveša na rusko stran. A res? A tako? Kdo bi si mislil.

Resno, kdo potrebuje takšne medije, ki z neverjetnim zamikom poročajo, kar je že zdavnaj očitno?

Zahodna politika in mediji še vedno fantazirajo o tem, da bodo z naslednjim paketom pomoči stabilizirali razmere v Ukrajini in tej nesrečni državi mogoče celo omogočili zmago. To je malodane nemogoče, nekaj kar bolj bistri opazovalci vedo že od prvega dneva dalje. Ob tem gre za veliko prevaro, ko se obseg pomoči meri s količino denarja, ki ga mečejo v veter vojne. Pravega vprašanja, od kod bodo prišli tanki in granate in podobno, nihče noče postaviti, ker bi potem moral odgovarjati na zagonetno vprašanje, kako to, da ves kolektivni zahod industrijsko ne more poraziti ruske države, ki ima seveda manj prebivalstva in mnogo manjši BDP.